Kalp naklinden bypass ameliyatıyla kurtuldu

Kalp naklinden bypass ameliyatıyla kurtuldu


MERSİN (A.A) - Tarsusta kalbinin çalışma oranı, nakil gerektirecek sınıra yaklaşmış olan hasta, Medical Park Tarsus Hastanesinde yapılan bypass ameliyatıyla sağlığına kavuştu.
     Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye başvuran evli ve 3 çocuk annesi ev hanımı Sevim Köksalın yapılan tetkiklerinde, kalbinin yüzde 28 oranında çalıştığı ve organ nakli gerekecek sınıra yaklaştığı belirlendi.
     Bu kapsamda hastaya önce 4 gün boyunca kalp güçlendirici tedavi uygulandı ve ardından Doç. Dr. Nezihi Küçükarslan tarafından çalışan kalpte bypass ameliyatı gerçekleştirildi.
     Türkiyede sınırlı sayıda cerrah tarafından yapılabilen ve yaklaşık 2,5 saat süren zorlu ameliyattan sonra Sevim Köksal, operasyonun 3üncü gününde hasta odasında ailesiyle bir araya geldi. Sağlığına kavuşan Sevim Köksal, ertesi gün taburcu edildi.
     Diyabet, kolesterol ve hipertansiyon hastası olduğunu belirten Sevim Köksal, kalple ilgili daha öncesinde herhangi bir şikayeti olmadığını söyledi.
     Hastaneye sırt ağrısı şikayetiyle geldiğini anlatan Köksal, Evde kalp krizi geçirmişim, farkına varmadım. Direkt hastaneye geldim. Akciğerlerim su toplamıştı, kalp krizi geçirdiğimi söylediler. Çocuklarımla beraber ameliyata karar verdik. Sağlığıma kavuştum çok mutluyum dedi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kalp naklinden bypass ameliyatıyla kurtuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER