Kalkınma Bakanı Yılmaz, Gümüşhanede:

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Gümüşhanede: -"Yeni planlama anlayışımızla eskisi gibi Ankarada oturup Gümüşhane ve Trabzon için ne iyidir- diye düşünmüyoruz. Tek tek tüm illerimizde hem teknik düzeyde hem siyasi düzeyde çalışmalar ya


GÜMÜŞHANE (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Yeni planlama anlayışımızla eskisi gibi Ankarada oturup Gümüşhane ve Trabzon için ne iyidir- diye düşünmüyoruz. Tek tek tüm illerimizde hem teknik düzeyde hem siyasi düzeyde çalışmalar yaparak planlarımızı olgunlaştırıyoruz" dedi.
     Bayburttaki temaslarının ardından kara yolu ile Gümüşhaneye giden Bakan Yılmaz, Köse ilçesi Salyazı beldesinde, kullanılmayan Köse Havaalanında incelemelerde bulundu.
     Yapımına yıllar önce başlanmasına rağmen hizmete giremeyen havaalanı için Ankarada görüşmelerde bulunacağını belirten Yılmaz, "Ulaştırma Bakanımızın görev alanına giren bir konu. Onunla ve milletvekillerimizle detaylı bir şekilde konuşuruz. Yalnız ulaştırmada da bu bölgede bir devrim yaşandığını söylemem lazım. Geçmişte bin 700 metre uzunluğundaki bir Zigana tünelinin bitmesi 17 sene almış" diye konuştu.
     Havaalanının yapımının tamamlanması durumunda bölgeye ulaşımın daha da kolaylaşacağını vurgulayan Yılmaz, "Buradan çok göç etmiş ve dışarıda yaşayan Gümüşhaneli insanlarımız var. Onlar da inşallah daha rahat gelip gidecekler. Bu bölgenin geleceği çok daha iyi olacak. Hem Türkiyede hem de Gümüşhanede hizmetlerimizin temelinde bir şey var. Güçlü bir hükümet ve güçlü bir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" ifadesini kullandı.
     Daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezinde Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca düzenlenen toplantıya katılan Yılmaz, buradaki konuşmasında, hükümet olarak yaptıkları çalışmalarda Türkiyeyi büyütüp dünyada daha üst sıralara taşırken ikinci bir hedefi daha gözettiklerini belirtti. Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:
     "Bu da Türkiye içindeki dengesizlikleri azaltmak ve daha dengeli bir dağılımı sağlamak. Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile daha dengeli bir dağılımı gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için de bölgesel politikalarımız son derece önemli. Bu kapsamda hükümetimizin belirlediği dört tane bölge var. Bir tanesi Güneydoğu Anadolu Bölgesi. Kısa adına GAP diyoruz. İkincisi Konya Ovası Projesi, üçüncüsü Doğu Anadolu Projesi ve dördüncüsü de Doğu Karadeniz Projesi. Bu dört bölgeye dönük özel programlarımız var. Yeni planlama anlayışımızda eskisi gibi Ankarada oturup Gümüşhane ve Trabzon için ne iyidir- diye düşünmüyoruz. Tek tek tüm illerimizde hem teknik düzeyde hem siyasi düzeyde çalışmalar yaparak planlarımızı olgunlaştırıyoruz."
     İstihdamın büyük bir kısmının bölgelerde tarım sektörüne dayalı olduğuna değinen Yılmaz, "Gümüşhanede Köse ve Sadak Sulama Projesi çok önemli. Yukarı Kelkit Köse Barajı ve Sulaması Projesi ile 5 bin 79 hektar arazinin sulu tarıma geçmesini amaçlıyoruz. Proje 2008 yılında başladı ve tamamlanmak üzere. Tarımla birlikte orman ve doğal kaynaklar da önemli. Buralarda ciddi bir orman varlığımız var. Ormanı ekonomik olarak nasıl değerlendiririz- konusu üzerinde gerçekten hepimiz kafa yormalıyız" dedi.
    
     Muhabir: Abdülkadir Nişancı - İbrahim Özdemir / Burak Altunöz
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Gümüşhanede: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER