Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Biz bu coğrafyada yaşayan insanlar et ve tırnak gibiyiz -Kahramanlık, cesaret, yiğitlik, öldürmek değil yaşatmaktır gerçek kahramanlık, gerçek yiğitlik, yıkmak değildir, yapmaktır


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Biz bu coğrafyada yaşayan insanlar et ve tırnak gibiyiz dedi.
     Bakan Yılmaz, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince yürütülen Küçükbaş Hayvan Islahı Projesinin tanıtım toplantısına katıldı.
     Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Anadolunun küçükbaş hayvan coğrafyası olduğunu belirterek, yüzyıllarca insanların Anadolu topraklarında hayvancılık yaparak geçimlerini temin ettiklerini anlattı.
     Bölgede hayvancılığın belli bir dönemde zayıfladığını ve yeterince ilginin gösterilmediğini belirten Bakan Yılmaz, şöyle dedi:
     Değişik olumsuz şartlar altında koyun keçi yetiştiriciliğinde istediğimiz yere gelememişiz. Fakat son dönemlerde devletin yaptığı çalışmalarla hem de üreticilerin organize olmasıyla güzel bir mesafe alıyoruz. Küçükbaş hayvancılık, istihdam açısından çok yoğun bir alan, dolayısıyla emek isteyen bir alan. Emek denince çobanlık mesleği akla geliyor. Bizim çobanlık mesleğini yeniden değerli hale getirmemiz lazım. Çobanlık biliyorsunuz peygamber mesleğidir. Bütün peygamberler hayatlarının belli bir döneminde çobanlık yapmışlardır. Çobanlık bir bakıma yöneticiliktir. Belli bir varlığı yönetmek demektir. Bu mesleğin değerini yeniden vermemiz lazım.
     Toplantıda, proje kapsamında desteklenen üreticilere temsili para çeklerini dağıtan Bakan Yılmaz, daha sonra Özel İdare Genel Sekreterliğince köy yollarında kullanılacak sıcak asfalt malzemesinin üretimi için Bingöl-Muş karayolunun 15. kilometresindeki Beyaztoprak mevkisinde bulunan asfalt plenti ve iş makinelerinin açılış törenine katıldı.
     Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada da, bölgenin terör nedeniyle çektiği sıkıntıları anlattı. 1980li yıllarda merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde bazı köylerin ve köylülerin ilk defa telefon ve elektrikle tanıştığını, o tarihten AK Parti iktidarları dönemine kadar büyük sıkıntıların yaşandığını söyledi.
     AK Partinin yaptığı demokratik düzenlemelerle Türkiyede ret ve inkar politikalarının kalmadığını, 4+4+4 ile isteyenin istediği dili öğrenebileceğini belirten Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
     Artık böyle bir sorunumuz kalmadı. Kimsenin kimseyi reddettiği, inkar ettiği yok. Fakat bir taraftan da şunu bilmemiz lazım. Tamam herkesin etnik aidiyeti, inancı örfü, mezhebi değerlidir, başımızın tacıdır hiçbirine en ufak bir itirazımız olamaz. Bir taraftan da şunu unutmamamız lazım. Bizim çok ortak taraflarımız da var. Sadece farklı tarafları vurgulamak, sadece farklılıkları görmek doğru bir yaklaşım değil. Ortaklıkları da görmemiz lazım. Biz aynı zamanda bütün bu etnik zenginliğimizle, inanç zenginliğimizle, değişik yaşam ve düşünce tarzlarımızla birlikte bir taraftan da biz tek bir milletiz. Millet demek ırk demek değil, ırkçılık demek değil. Biz hiçbir zaman ırkçı olmadık ve olmayız.
     Mezhepçilik ve etnik yapıya dayalı siyasetin insanlara hiçbir zaman barış ve huzur getirmediğini, Ortadoğu coğrafyasına hep kavga, çatışma, gözyaşı ve yoksulluk getirdiğini ifade eden Yılmaz, Bu coğrafyada yaşayanlar ortak geçmişiyle et ve tırnak gibiyiz dedi.
     Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
     Biz bir taraftan Allahın bize lütfettiği tabii özellikleri, inançlarımız veya tercih ettiğimiz düşünceleri koruyacağız, bunlara saygı duyacağız. Bir taraftan da kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi de muhafaza edeceğiz. İkisini bir arada yapmamız lazım. Sadece ortak yönler dediğimiz zaman farklılıkları öldürmüş oluyorsunuz, sadece farklı yönler dediğimiz zaman da birliği, beraberliği zedeliyorsunuz. Halbuki bizim farklılıklarımız var ama geniş bir ortaklığımız da var, aynı tarihten geliyoruz. Yüzyıllar, bin yıllardır ortak bir geçmişe sahibiz. Aynı medeniyet ve inanç dünyasından geliyoruz. Birçok acıyı ve mutluluğu beraber yaşamış toplumlarız. Evlilikler, ortaklıklar, birlikte yaşanan tecrübeleri, göç hadiseleri, birçok unsurla birlikte düşündüğünüz zaman gerçekten biz bu coğrafyada yaşayan insanlar et ve tırnak gibiyiz. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara müsaade etmemiz lazım.
     Yapılan konuşmaların ardından asfalt plenti ve iş makinelerin açılışını yapan Bakan Yılmaz, yetkililerden tesis hakkında bilgi aldı.
     Bingöl Belediyesince Saray Mahallesinde yaptırılan Hulusi Bey Parkının açılış törenine de katılan Bakan Yılmaz, buradaki konuşmasında herkesin görüşüne saygılı olduklarını anlattı.
     AK Parti olarak, hükümet olarak görevimiz bu insanlara hizmet etmektir diyen Yılmaz, Birileri yıkmaya çalışabilir, birileri yok etmeye çalışabilir, taş üstüne taş koymamış olanlar, kalkıp yaptıklarımızı eleştirebilirler hiç önemli değil. Biz şunu her zaman söylüyoruz, Kahramanlık cesaret, yiğitlik, öldürmek değil, yaşatmaktır gerçek kahramanlık, gerçek yiğitlik, yıkmak değildir, yapmaktır şeklinde konuştu.
     Bakan Yılmaza Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay da eşlik etti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER