Kahramanların torunları Çanakkalede

Kahramanların torunları Çanakkalede -Biz Değil Miydik Projesi ile kentte buluşan 98 yıl önce 140 askerlik şubesinden gelerek Çanakkale Savaşlarına katılan şehit ve gazilerin yakınları, Vali Tunayı ziyaret etti (Fotoğraf


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valiliğinin Biz Değil Miydik Projesi kapsamında kentte buluşan, 98 yıl önce 140 askerlik şubesinden gelerek Çanakkale Savaşlarına katılan şehit ve gazilerin yakınları, Vali Güngör Azim Tunayı ziyaret etti.
     Vali Tuna, ziyarette yaptığı konuşmada, 98 yıl önce memleketin dört bir tarafından gelerek, omuz omuza savaşan, şehit düşen, gazi olanların torunlarının 18 Mart törenlerine katılmak amacıyla Çanakkaleye geldikleri için teşekkür etti.
     Büyük bir buluşma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tuna, Şehitlerimizin aziz hatıralarına yakışır şekilde bugün ve bundan sonra da bu ülkede yaşayan, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, etnik kökeni ne olursa olsun Çanakkalede buluşması ve geleceği birlikte inşa etmesi, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vermesi bizim için çok önemli diye konuştu.
     Tuna, 1915 yılında 140 askerlik şubesinden askerin Çanakkaleye geldiğini, bunların neredeyse yarıya yakınının şu anda milli sınırlar içinde olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
     O zaman 140 askerlik şubesinden gelmiş, koşmuş insanlar buraya. Çünkü herkes anlamış, bu başka bir zaman gibi değil. Artık tamamen ülke elden gidiyor, elde hiçbir şey kalmayacak. Bunu anladığı için herkes zoraki değil, gönüllü koşmuş buraya. 15 yaşındaki lise talebesinden, 70-80 yaşındaki dedelere varana kadar bu beraberlikte birçok insan var. Bunların birçoğu geri dönememiş. Bir kısmı esir düşmüş başka ülkelere götürülmüş, bir kısmı gazi olmuş. Geride tabii ki öksüz yetim çocuklar, analar kalmış. Bu millet gerçekten çok perişanlık çekmiş, çok fedakarlık yapmış. Ama bu fedakarlığın, bu teslimiyetin hürmetine de Allahutaala bize bağımsızlığımızı nasip etmiş. Bugün kendi içimizde, aramızda birtakım sorunlarımız var görünüyor. Bunlar tamamen suni sorunlar. Aslında bizim birbirimizle hiçbir sorunumuz, derdimiz yok. Ruhumuz, inancımız ortak. Bunları bizim çocuklarımıza çok iyi verebilmemiz lazım. Onları mutlaka Çanakkaleye getirelim, gönderin ve burada neler olmuş, neler yaşanmış, tarihimizi çok iyi bilmelerini sağlayalım. Eğer bunu yapabilirsek inanın ki geleceğimizi de kurtarmış oluruz ve güçlü olmaya devam ederiz.
     Konuşmanın ardından, gazi ve şehit yakınları dedelerine ait bazı kitap ve hatıra eşyaları, Vali Tunaya hediye etti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Kahramanların torunları Çanakkalede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER