Kadına yönelik şiddete karşı kitap

Kadına yönelik şiddete karşı kitap -Muğla Barosu, ülkedeki kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için eski Aile Hakimi Avukat Eray Karınca tarafından hazırlanan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele adlı kitap bastırdı (


MUĞLA (A.A) - Muğla Barosu, kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için, eski Aile Hakimi Avukat Eray Karıncanın yazdığı Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele isimli kitabını bastırdı.
     Muğla Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Leyla Bişen, düzenlediği basın toplantısında, eski Aile Hakimi Avukat Eray Karınca tarafından hazırlanan kitabın, yalnızca hukukçulara yönelik değil, tüm vatandaşlara yönelik bir mücadele rehberi olacağını söyledi. Bişen, ray Karıncaya emeği ve kitabının Muğla Barosu tarafından yayımlanmasına izin verdiği için teşekkür etti.
     Bişen, ülkede kadına yönelik şiddetin son yıllarda artış gösterdiğini, resmi verilerek göre, 2002 yılından 2009 yılına kadar kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış olduğunu vurguladı. Darp, cebir, tehdit, psikolojik ve fiziki şiddetin son yıllar akıl almaz şekilde arttığına işaret eden Bişen, Resmi verilere göre cinsel saldırı suçlarından son beş yılda yüzde 30 artış meydana gelmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü resmi kayıtlarında ise 19 ay gibi bir sürede 78 bin 488 aile içi şiddet vakası yaşanmıştır. Bu demektir ki ülkede her 10 dakikada bir şiddet olayı yaşanıyor dedi.
     Kadına yönelik şiddetin çoğu kez cinsel saldırganlık ögesi taşıdığını ifade eden Bişen, Muğla Barosunun şiddete maruz kalan kadınlara hukuksal yardımda bulunduğunu anlattı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kadına yönelik şiddete karşı kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER