Kadın kursiyerlerini iş sahibi yaptı

Kadın kursiyerlerini iş sahibi yaptı -Kaynaşlı HEMde telkari eğitmeni olan Güneş, açtığı atölyesinde 5 kadın kursiyerini iş sahibi yaptı


DÜZCE (A.A) - Kaynaşlı Halk Eğitim Merkezinde (HEM) telkari eğitmeni olan Muharrem Güneş, açtığı atölyesinde 5 kadın kursiyerini iş sahibi yaptı.
     Güneş, AA muhabirine telkarinin Mardin yöresine ait bir gümüş işleme sanatı olduğunu anlattı.
     Bu nedenle Telkari sanatını Düzcede yaşatmak istediğini anlatan Güneş, Halk Eğitim Merkezinde uzun yıllar kurs verdim. Burada verdiğim eğitimlerde, eli bu işe yatkın kadınları gördüm. Böylece bu insan gücünü açtığım atölyede değerlendirmek istedim dedi.
     5 kadın kursiyere evinde iş verdiğini anlatan Güneş, Kadın kursiyerlerimiz hem ev işlerini görüyor hem de mutfak ihtiyaçları için para kazanıyor. Bu da bana ayrı bir mutluluk veriyor diye konuştu.
     Kadın kursiyer Emine Yüksel de telkari sanatı sayesinde iş sahibi olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Eşinin de desteğini alarak güzel işler başardığını kaydeden Yüksel, Hocamızın verdiği destekle hem ev işlerimizi yürütüyoruz hem de evimize küçük de olsa katkıda bulunuyoruz ifadesini kullandı.
    
     -Gümüş işleme sanatı: Telkari-
    
     İnce gümüş tellerin birleştirilmesiyle yapılan telkari, tamamen elde yapılan bir işlemdir. Ankaranın Beypazarı ilçesinde yaygınlaşan telkari, altın ve gümüş takıda yapılan değişik süsleme ve desen şekilleriyle günümüze kadar gelmiştir.
    
     Muhabir: Murat Ataseven / Onur Orhan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kadın kursiyerlerini iş sahibi yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER