Kadın Dostu Kent Gümüşhane Projesi

Kadın Dostu Kent Gümüşhane Projesi -Valisi Mayda: Geçmişte erkekle eşit haklara sahip olmayan kadın, küreselleşen dünya koşullarında haklarını aramaya başlamıştır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, geçmişte erkekle eşit haklara sahip olmayan kadının, küreselleşen dünya koşullarında haklarını aramaya başladığını söyledi.
     Türk Kadınlar Birliği (TKB) Gümüşhane Şubesi tarafından hazırlanan, AB desteği ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yürütülen, Kadın Dostu Kent Gümüşhane projesinin sona ermesi dolayısıyla kapanış toplantısı düzenlendi.
     Toplantıya Vali Maydanın yanı sıra Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, TKB Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu ve kurum müdürleri katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, kadının dünya üzerindeki rolü ve etkinliğinin, yeni dünya düzeninin ortak değerleri, çok partili demokrasi, seçme özgürlüğü ve insan odaklılığının gittikçe belirginleşerek artığını belirterek, Toplumsal değişimin iki kritik unsuru olan yeni insani değerler ve küresel ekonomik gereklerle birlikte yükselen eğitim düzeyi, farklı yaşam tarzları oluşturma ve hoş görme yetenekleri, kadın profilinin değişmesine ve kadınların giderek daha etkin var olmasına ivme kazandırmaktadır. Geçmişte erkekle eşit haklara sahip olmayan kadın, küreselleşen dünya koşullarında haklarını aramaya başlamıştır dedi.
     Karahocagil, Türkiyenin nüfusunun yarısının kadın olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
     Kalkınma tek ayaklı olamaz. Kadının ülkemizde istihdama katılımı çok düşük, yüzde 10 ile 15 civarında. Bu veriler, nüfusun yarısına yakınını istihdamda kullanamıyorsunuz anlamına gelmektedir. Ne yazık ki kadını toplumun, sosyal hayatın dışında bırakmış oluyoruz. Halbuki kadının sosyal hayata girmesi, istihdama katılması ve etkin olması lazım. Siyasette, sokakta etkili olması lazım. Çok önemli bir varlığımızı kullanmayan ülke durumuna düşüyoruz. 2023de 10uncu ekonomik ülke olmak istiyorsak, kadının toplumdaki etkinliğini ve istihdama katılımını artırmamız lazım.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Kadın Dostu Kent Gümüşhane Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER