Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması

Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması il finali yapıldı


ARTVİN (A.A) - Artvinde 10. Geleneksel Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması il finali yapıldı.
     Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen yarışmayı, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Eldemir, Gıda Tarım ve Havyacılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran, SGK İl Müdürü Latif Şahin, Telekom İl Müdürü Oya Arkadaş, Halk Sağlığı Müdürü Hakan Hacısalihoğlu, Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özer ve vatandaşlar katıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacıkamiloğlu, bu yarışmayı Bakanlık bünyesinde 10 yıldır yaptıklarını belirterek, bu yarışmayla bilgileri yarıştırıp ödüllendirdiklerini söyledi.
     Kadın çiftçileri daha güzel eğitimlere tabi tutmak suretiyle Artvini daha güzel temsil etmeye çalıştıklarını ifade eden Hacıkamiloğlu, yarışmada başarılı olan kadın çiftçilerin Artvini bölge finalinde başarıyla temsil etmelerini diledi.
     Toplam 15 sorudan oluşan yarışmada, Artvinin her ilçesinden birer kişi olmak üzere 8 yarışmacı katıldı.
     Yarışmaya Yusufeli ilçesinden katılan Mehtap Aksu, soruların tamamını doğru yanıtlayarak birinci oldu. İkinciliği 130 puanla Şavşattan Nevin Güner, üçüncülüğü ise 120 puanla Hopadan Sevilay Civelek Aydın elde etti.
     Yarışmada birinci olan Aksu, çok mutlu olduğunu belirterek, Bu yarışmaya çok özel hazırlandım. Zaten köyümde hayvancılık ve tarımla uğraşıyoruz. Sorular bana çok kolay geldi. Hedefim önce bölge birinciliği, daha sonra Türkiye birinciliğidir. Bana yardımcı olan ziraat yüksek mühendisi Özlem Kızıloğlu Öztürke çok teşekkür ediyorum dedi.
     Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER