Kadifekalede kentsel dönüşüm çalışmaları

Kadifekalede kentsel dönüşüm çalışmaları


İZMİR (A.A) - Kadifekalede kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılan bina sayısının 1910a ulaştığı bildirildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye, kentin nefes alacağı bir alan olarak düzenlediği Kadifekalede heyelan bölgesinde 57 binayı daha yıktı; yıkılan konut sayısı 1910a ulaştı.
     Kent dönüşümü çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale heyelan bölgesinde kamulaştırma konusunda uzlaşmaya varılan binaların yıkımında da sona yaklaşıyor. Kadifekalede bir yandan konutlar yıkılırken bir yandan da hem yıkım alanını temizlemek için kamyonlar peş peşe sefer yapıyor hem de ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.
     Heyelan bölgesindeki düzensiz kentleşme nedeniyle çarpık yapılaşmanın göbeğinde kalan Kadifekale, artık kentin pek çok yerinden rahatlıkla görülebiliyor. Çalışmalar kapsamında, Yeşildere Caddesi tarafında kalan diğer konutların da yıkılmasıyla birlikte Kadifekale, eski günlerinde olduğu gibi yeniden tüm çıplaklığıyla algılanabilir hale gelecek. Yıkım ve moloz kaldırma işlemleri sürerken Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kalenin rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi ve bölgede bir yeşil doku oluşturulması amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Alanın 50 bin metrekarelik bölümü ise ağaçlandırıldı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kadifekalede kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER