Kaçkarlarda heliski heyecanı

Kaçkarlarda heliski heyecanı -Helikopterli kayak sporunun Türkiyedeki merkezi haline gelen Rizenin Kaçkar Dağları ve Ayder Yaylası, heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı


RİZE (A.A) - Bülent İsmailoğlu - Helikopterli kayak sporunun Türkiyedeki merkezi haline gelen Rizenin Kaçkar Dağları ve Ayder Yaylası, heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı.
     Kayakçıların helikopterle dağ zirvelerine çıkıp kayak yaptıkları bir spor türü olan heliski, dünyada sayılı bölgelerde yapılabiliyor. Türkiyede bu sporun yapıldığı tek merkez olan Kaçkar Dağlarının Rizenin Çamlıhemşin ilçesinde kalan bölümü ile Ayder Yaylası, heliski tutkunlarını ağırlamaya başladı.
     Bu sezon Kaçkar Dağlarında heliski yapmak için gelen kayakçılar, konakladıkları Ayder Yaylasından sabah erken saatlerde helikopterle alınarak, dağların zirvesine bırakılıyor. Zirveden kayarak vadilere inen kayakçılar, buradan tekrar helikopterle alınıp dağların zirvesine bırakılarak, aşağıya iniyor. Kayakçılar, gün boyunca kayak yaptıktan sonra akşam saatlerinde helikopterle Ayder Yaylasına dönüyor.
     Heliksi Rehberi Yıldırım Seçmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heliskinin dünyada sınırlı bölgelerde yapıldığını belirterek, Heliski, kayakçıların helikopterle dağların zirvesine çıkıp atlayarak kaydığı bir spor türüdür dedi.
     Bu yıl karın az yağmasından dolayı heliksi sporunun en uygun parkurlarının Ayder Yaylası çevresinde olduğunu, bu nedenle kayakçıların burayı tercih ettiklerini ifade eden Seçmen, 20 kişiden oluşan Belçikali ve Fransız ilk grup, Kaçkarlarda heliski yapmaya başladı. Ayder Yaylası ve Kaçkarlarda 2 helikopterle heliksi sporunu yapıyoruz. Hava şartları uygun olursa faaliyetlerimiz 2 hafta daha sürecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kaçkarlarda heliski heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER