Japonya ve Romanyadan gelen heyetler,

Japonya ve Romanyadan gelen heyetler, Konya Müftülüğünü ziyaret etti


KONYA (A.A) - Konya Müftülüğü, Japonyadan gelen Müslümanları ve Romanyadan gelen 30 kişilik din görevlileri heyetini ağırladı.
     Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, makamında kabul ettiği Japonyalı Müslümanlardan oluşan heyete, "Aynı Allaha inanıyor, aynı peygambere gönül veriyor, aynı Kıbleye yöneliyoruz. Mesafeler ne kadar uzak olsa da hepimiz kardeşiz" dedi.
     Diyanet İşleri Başkanlığının organize ettiği proje ile Japon Müslümanların dört gün boyunca Konyalı ailelerin evlerinde misafir edileceğini dile getiren Özbuğday, "Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkiler son yıllarda artarak devam etmiştir. Bu proje de Japon-Türk kardeşliğinin pekişmesi açısından önemli bir projedir" diye konuştu.
     Japon heyetin sözcüsü Haruko Kogiso, Mevlanaya ev sahipliği yapan tarihi bir şehirde olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, "Müslüman azınlık olarak Japonyada eğitimde ve iş alanında sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bir İslam ülkesine gelip, evlerinize kadar girmek çok duygulandırıcı" şeklinde konuştu.
     Konya Müftüsü Özbuğday, Japon heyetin ayrılmasının ardından Romanyalı din görevlilerini kabul etti.
     Romanya heyeti adına konuşan Romanya Müslüman Toplumu Başkanı, Müftü Yusuf Murat, dinler arası diyaloğun Romanyada çok etkin olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
     "Hz. Mevlananın hoşgörü felsefesini orada yaşatmaya çalışıyoruz. Romanyada hak ve hukukumuz korunuyor. Diğer Avrupa ülkelerinde yaşanan başörtüsü, cami inşası, ezanın sesli okunması gibi sorunlar Romanyada yok. İslam sancağını canlı tutmaya çalışıyoruz."
     Son yıllarda Türk dış politikasında yaşanan değişimin Romanyadaki Müslüman nüfusunu da olumlu etkilediğini dile getiren Murat, Türkiyeye teşekkürlerini ifade etti.
    
     Muhabir: Ayşenur Sağlam / Sinan Polat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Japonya ve Romanyadan gelen heyetler, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER