Jandarmadan Misis Antik Kentine koruma

Jandarmadan Misis Antik Kentine koruma


ADANA (A.A) - Adanada Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı, geçmişi milattan önceye dayanan ve Dünya Kültürel Mirasında önemli bir yere sahip olan Misis Antik Kentini tarihi eser kaçakçılarına karşı koruyor.
     Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 24 saat uygulanan önleme denetimleriyle, hem kazı yapan yabancı heyetlerin, hem de kazı sahasının güvenliği sağlanıyor.
     Hizmetlerini 1 motosiklet timi, 2 trafik timi ve 1 asayiş timiyle yürüten Jandarma, gün yüzüne çıkarılmakta olan Misisteki tarih hazinesinin korunması yönündeki çabalara artan bir hassasiyetle devam ediyor.
     Bu kapsamda Ceyhan İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde ilçeye bağlı İmran köyünde M.K. isimli şahsın evinde tarihi eser bulundurduğunun belirlenmesi üzerine şüphelinin evinde arama yapıldı.
     Aramada 8 adet sikke, 2 adet ok ucu, 1 adet kolye ve 2 adet kolye ucu olmak üzere, tarihi eser niteliği olabileceği değerlendirilen 13 adet tarihi eser ile 2 adet dedektör ele geçirildi.
     Şüpheli M.K. savcılıkça serbest kalırken tarihi eserler Adana Müze Müdürlüğüne teslim edildi.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Jandarmadan Misis Antik Kentine koruma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER