Jandarmadan, gerçeği aratmayan tatbikat

Jandarmadan, gerçeği aratmayan tatbikat -Palandöken Kayak Merkezinde JAK Timinin, gurbet adındaki arama kurtarma köpeğiyle yaptığı tatbikat gerçeğini aratmadı -JAK Timi, yaklaşık 2 ayda kayak yaparken düşmesi sonucu yaralana


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Erzurum Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından Palandöken Kayak Merkezinde arama kurtarma köpeği Gurbetin de yardımıyla yapılan çığ tatbikatı, gerçeğini aratmadı.
     Yarıyıl tatili için dedesiyle Hataydan Palandökene gelen Yasemin Kömürcü (14), senaryo gereği Sultansekisi Dağı sırtlarında çığ altında kaldı.
     Jandarmanın olaydan haberdar olması üzerine, Arama Kurtarma Köpek Tim Komutanı Fatih Kaya, gurbet adındaki arama kurtarma köpeğiyle bölgeye ulaştı.
     Gurbetin bölgede yaptığı araştırmanın ardından Kömürcünün çığ altında kaldığı yeri belirledi. Yer tespitinin ardından bölgeye gelen İl Jandarma Komutanlığına bağlı Palandöken Karakol Komutanlığında JAK Timi olarak görev yapan Hakan Koyun, Yasin Kayaoğlu, Harun Temiz, Mustafa Çetin ve Nail Gülünü, köpeğin ses verdiği alana çığ flamalarını dikti.
     Çığ kürekleriyle dikkatli şekilde kar temizlenerek, yaklaşık 1 metre derinlikteki Yasemin Kömürcüye ulaşıldı. Kömürcü, çığ altından çıkarılarak, boyunluk takıldı.
     Yaralının bilincinin açık olup olmadığını kontrol eden JAK Timi, Kömürcüyü sedye üzerine alarak, ormanlık alandan çıkana kadar omuzlarında taşıdı.
     Kömürcü, daha sonra kar üstü araçlarla, Palandöken Kayak Merkezinin sıfır noktasında bekleyen 112 Acil Servis ekiplerine ulaştırdı.
    
     -Jandarma 127 turiste yardım eli uzattı-
    
     JAK Timi, Palandökende kayak yaparken düşmesi sonucu yaralanan, yolunu kaybeden ve mahsur kalan yerli ve yabancı turistlere de yardım elini uzatıyor.
     Palandöken Kayak Merkezinde yaklaşık 2 ay içerisinde dengesini kaybetmesi sonucu yaralanan 127 yerli ve yabancı turist, JAK Timi ekipleri tarafından sedye üzerine alınarak, kar üstü araçlarla 112 Acil Servis ekiplerine ulaştırıldı. Ekipler, çığ altında kalan insanları da arama kurtarma köpeği Gurbet ve iz takip köpeği Büyük ile en hızlı şekilde kar altından çıkarmaya çalışıyor.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Jandarmadan, gerçeği aratmayan tatbikat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER