Jandarma ve polis, sürücüleri çocuklar için

Jandarma ve polis, sürücüleri çocuklar için durdurdu -Kütahyada trafik uygulaması yapan güvenlik güçleri, ceza kesmek yerine sürücülere Çocuğumu Nasıl Yetiştirmeliyim- adlı broşürler dağıtarak, çikolata ikram etti (Fotoğ


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada trafik uygulaması yapan jandarma ve polis ekipleri, sürücülere, çocukların iyi yetiştirilmesi ve suça karışmasını önlemek amacıyla uyarıcı bilgiler yer alan broşürleri dağıtarak, çikolata ikram etti.
     Cumhuriyet Başsavcılığı, korunmaya ihtiyacı olan ve suça sürüklenen çocukların korunması, hak ve esenliklerinin güvence altına alınması ve ihtiyaç duydukları destek hizmetlerinin sağlanması amacıyla Onlar İçin Bir Umut Daha adlı proje hazırladı.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü dahil 25 kamu kurum ve kuruluşunun katılımıyla yürütülen proje çerçevesinde Çocuğumu Nasıl Yetiştirmeliyim- başlıklı broşürler hazırlandı.
     Cumhuriyet Savcısı Mehmet Boğa, İl Jandarma Komutanlığından Yarbay Haluk Selvi, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erdem Eylenen ile jandarma ve polis görevlileri, Kütahya-Afyonkarahisar Çevre Yolunda gerçekleştirilen trafik uygulamasında, söz konusu broşürleri sürücülere dağıttı.
     Sürücülere, emniyet kemeri kullanımı ve çocukların ön koltukta bulundurmaması uyarısında da bulunan proje görevlileri, çocukların doğru yetiştirilmesi için bilinmesi gerekenleri anlattı. Daha sonra, çikolata ve İl Jandarma Komutanlığı amblemi bulunan su bardakları hediye edildi.
    
     -İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın-
    
     Boğa, uygulama sonrası yaptığı açıklamada, polis ve jandarma ekipleri vatandaşlara para cezası uygularken, onların can ve mal güvenliğinin korunmasının amaçlandığının unutulmaması gerektiğini söyledi.
     Cumhuriyet Başsavcılığının öncülük ettiği projeye 25 kamu kurum ve kuruluşunun dahil olduğunu ifade eden Boğa, şöyle konuştu:
     Çocuklarla ilgili neler yapılabileceği amacına yönelik bir çalışma başlattık. Bu çerçevede Onlar İçin Bir Umut Daha kitapçıklarını bastırdık. Bu kitapçıkların dağıtımını yapıyoruz. Görevimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmektir. Bu, anne ve babaların en önemli görevidir. İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın prensibinden hareket ederek buna benzer çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
     İl Jandarma Komutanlığı 2nci Jandarma Trafik Tim Komutanı Başçavuş Caner Aslankaya da hem Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173üncü yıl dönümü hem de çocuklarla ilgili önemli konuların hatırlatılmasına yönelik çalışmaların yararlı geçtiğini belirtti.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Jandarma ve polis, sürücüleri çocuklar için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER