Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 173. yıl

Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 173. yıl dönümü


OSMANİYE (A.A) - Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü Osmaniyede düzenlenen törenle kutlandı.
     İl Jandarma Komutanlığındaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun yıl dönümünü kutlamanın heyecanı içinde olduklarını söyledi.
     Jandarma teşkilatının başarılarla dolu 173 yıllık köklü bir tarihe sahip olduğunu ifade eden Özkan, Çanakkaleden Kurtuluş Savaşına, Kıbrıs Barış Harekatına kadar, milletin kendisine verdiği her türlü görevi canını feda ederek yerine getiren teşkilatımızın görev aldığı iç güvenlik harekatında bugüne kadar 6 bin 37 kahraman evladımız şehit olmuş, bin 765 evladımızda ayağını, kolunu, gözlerini feda ederek gazi olmuştur dedi.
     Özkan, ulusun kendilerine olan güveninin bilinciyle hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azminde olduklarını belirterek, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum dedi.
     Konuşmanın ardından Vali Celalettin Cerrah tarafından, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü kutlamaları sebebiyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere, ödülleri verildi.
     Daha sonra Jandarma Komando Timleri gösterilerini sundu ve Jandarma Marşının okunmasının ardından, silah, araç ve özel malzemelerin bulunduğu sergi Vali Cerrah ve protokol mensupları tarafından gezildi.
     Törene, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 173. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER