Jandarma aracındaki cinayet davasında karar

Jandarma aracındaki cinayet davasında karar -Gümüşhanenin Kürtün ilçesinde, bir kavganın ardından gözaltına alınan Özkan Görmüşün jandarma aracına konulduğu sırada tabancayla vurularak öldürdüğü iddia edilen sanık Cafer Güzel, k


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanenin Kürtün ilçesinde, bir kavganın ardından gözaltına alınan Özkan Görmüşün (28) jandarma aracına konulduğu sırada tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanık Cafer Güzel, kasten adam öldürme suçundan 25 yıl ağır hapis, ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 1 yıl 2 ay hapis ve 2 bin lira para cezasına çarptırıldı.
     Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Cafer Güzel ile tutuksuz yargılanan oğlu Oktay Güzel katıldı. Güzelin tutuksuz yargılanan diğer oğulları Tekin ve Fikret Güzel, kızı Hamide Yiğit ile eşi Güllü Güzel ise duruşmaya gelmedi.
     Öldürülen Özkan Görmüşün babası Eyüp Görmüş ile annesi Ayşe Görmüş ve kardeşi Özgür Görmüş de duruşmada hazır bulundu.
     Davada müşteki sanık olarak tutuksuz yargılanan jandarma timinde görevli astsubay Nadir Kutlu, jandarma erler Ercan Güneş, Emrah Arık ve Ramazan Kazan ise duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada söz alan sanıkların avukatı İsmail Taştan, müvekkilinin olayı tasarlayarak işlemediğini savunarak, Planlama ve tasarlama söz konusu değildir. Olayın bu aşamaya gelmesinin tek nedeni maktul Özkan Görmüştür. Müvekkilim ağır tahrik altında bu olayı işlemiştir. Sanık Oktay Güzelin eşi Zeynep Güzelden doğan bebeğin Adli Tıp Kurumu raporuna göre Oktay Güzelden olmadığı anlaşılmıştır. Ceza istenilen müvekkillerim hakkında beraat talep ediyorum dedi.
     Müşteki sanıkların avukatı Metin Aslan da astsubay Nadir Kutlunun üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirterek, hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.
     Söz alan müştekilerin avukatı Ali Haydar Dereli ise olayın işleyiş şekli itibariyle tasarlama söz konusu olduğunu belirterek, Cafer Güzelin eşi ve çocukları jandarma görevlilerine direnmiştir. Cafer Güzel bu durumdan faydalanarak eylemi gerçekleştirmiştir. Tüm sanıklar hakkında haksız tahrik hükümlerinden yararlanmaları gerçekleşmemiştir. Çünkü olayın üzerinden zaman geçmiştir. Sanıkların teşdit uygulanarak cezalandırılmalarını talep ediyoruz dedi.
     Duruşmada son sözü sorulan sanık Cafer Güzel, pişman olduğunu belirterek beraatını talep etti.
     Mahkeme heyeti, Cafer Güzele kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Mahkemedeki iyi halini göz önüne alan heyet, Güzelin cezasını 25 yıl ağır hapis cezasına indirdi. Heyet ayrıca, Cafer Güzele ruhsatsız silah bulundurma suçundan 1 yıl 2 ay hapis ve 2 bin lira para cezası verdi.
     Heyet, tutuksuz sanıklardan Cafer Güzelin oğlu Oktay Güzel hakkında tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıl 5 ay hapis ve hakaret suçundan 860 lira para cezası verdi.
     Tutuklu sanık Güzelin diğer oğulları Tekin ve Fikret Güzel ile kızı Hamide Yiğit hakkında tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından 4er yıl 8er ay hapis ve bin 700 ile 3 bin lira arasında değişen para cezasına hükmeden heyet, Güzelin eşi Güllü Güzel hakkında ise beraat kararı verdi.
     Heyet, müşteki sanık olarak tutuksuz yargılanan jandarma timinde görevli astsubay Nadir Kutlu hakkında 7 bin 875 lira para cezası, jandarma erler Ercan Güneş, Emrah Arık ve Ramazan Kazan hakkında ise beraat kararı verdi.
    
     -Olay-
    
     Gümüşhanenin Kürtün ilçesinin Taşlıca köyünde 17 Eylül 2010da husumet nedeniyle çıkan kavganın ardından Cafer Güzel (61), jandarma aracına konulan Özkan Görmüşe (28) tabancayla ateş etmişti. Görmüş, kaldırıldığı Kürtün Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
     Olayın ardından tutuklu sanık Cafer Güzele kasten adam öldürme, Fikret, Oktay, Tekin ve Güllü Güzel ile Hamide Yiğite kasten adam öldürmeye yardım etme, hakaret, tehdit, görevi yaptırmamak için direnme, Ercan Güneş, Emrah Arık, Nadir Kutlu ve Ramazan Kazak hakkında ise görevi ihmal suçlarından dava açılmıştı.
     (YTM-MK)
<< Önceki Haber Jandarma aracındaki cinayet davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER