İzmit Körfezinde atıksu arıtma çalışmaları

İzmit Körfezinde atıksu arıtma çalışmaları -Kocaelide kurulan 16 arıtma tesisi ile atık suların yüzde 98si arıtılarak denize ulaşıyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide kurulan 16 arıtma tesisi ile atık suların yüzde 98si arıtılarak denize ulaşıyor.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, körfeze akan atık suların arıtılmasına ilişkin yaptığı çalışmalar kapsamında, kentte 7si ileri biyolojik olmak üzere 16 arıtma tesisi kurdu.
     Körfezin değişik noktalarında yapılan dalışlarda su altı canlılığındaki artış görüntülenirken, TÜBİTAK, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi gibi kuruluşlarca yapılan çalışmalarda körfezdeki su kalitesinin eskiye oranla yükselmeye başladığı tespit edildi.
     Atıksu arıtma çalışmaları kapsamında kurulan İzmit Plajyolu Atıksu Arıtma Tesisinin, AB deşarj kriterleri esas alınarak ileri azot gideren biyolojik sistemden, ileri azot ve fosfor gideren biyolojik sisteme dönüştürülmesini içeren revizyon tatbikat projesi tamamlandı.
     İSU tarafından işletilen ve 670 bin kişiye hizmet veren Gebze Atıksu Arıtma Tesisi ise Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinden gelen evsel atık sularının arıtılmasını sağlıyor.
     Kentin değişik noktalarında kurulan toplam 16 arıtma tesisi ile atık suların yüzde 98i arıtıldıktan sonra körfeze ulaşması sağlanıyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmit Körfezinde atıksu arıtma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER