İzmitten kısa kısa

İzmitten kısa kısa -Çalışanlara ilk yardım kursu verildi


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesi, hizmet içi eğitim kapsamında şoför personeline ilk yardım kursu verdi.
     Belediyeden yapılan açıklamada, Doktor Süleyman Türk tarafından verilen eğitime, yaklaşık 80 çalışanın katıldığı bildirildi.
     Kursta, ilk yardımın amacı, ilk yardım yapılırken olay yerinde alınması gereken önlemler, hasta ve yaralıya müdahale etmeden önce yapılması gerekenler anlatıldı.
     Belediye doktoru Türk, yaralanma, yanıklar, boğaza yabancı cisim kaçması, kırıklar, bilinç kayıpları ve kanamalarda yapılacak ilk yardım konusunda da şoförlere detaylı bilgi verdi.
    
     -35 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi
    
     İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen geri dönüşüm projesi kapsamında, 2010 yılından bu yana 35 bin öğrenciye çevre eğitimleri verildiği bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, Okulları ziyaret ederek öğrencilere geri dönüşümün önemini anlatıyoruz. Öğrencilere, ambalaj atıkların, atık pillerin, elektronik atıkların ve bitkisel atıkların çöpe atılması halinde ortaya çıkacak çevre felaketlerinden bahsedip bunların toplanarak hem ekonomiye geri kazandırıldığını hem de çevrenin korunarak daha yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmanın mutluluğunu yaşamamız gerektiğini söylüyoruz dedi.
     Açıkgöz, okullarda anlatılanların orada kalmadığını, öğrencilerin öğrendiklerini anne babalarına da anlatarak, çevre konusunda duyarlı bir topluluğun oluşmasına katkı sağlamadıklarını kaydetti.
     Son olarak Yenişehir Mahallesindeki Şehit Polis Volkan Sabaz İlköğretim Okulunda 900 öğrenciye geri dönüşüm konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İzmitten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER