İzmir Metrosunda yeni hatlar devrede

İzmir Metrosunda yeni hatlar devrede -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Hedef, 2013 yılı içinde diğer üç istasyonu da bitirip açmak


İZMİR (A.A) - İzmir Metrosunda iki yeni istasyon daha devreye alınarak hatta yolculu ön işletme seferlerine başlandı.
     İzmir Metrosunu Üçyoldan Üçkuyulara ulaştıracak 5,5 kilometrelik yeni hattın bin 700 metrelik kısımında yer alan İzmirspor ve Hatay istasyonlarına yolculu ön işletme seferleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun da katılımıyla başlatıldı.
     Konak İstasyonundan metroya binen ve Hatay İstasyonuna kadar vatandaşlarla birlikte yolculuk eden Kocaoğlu, burada yaptığı açıklamada, 5,5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular hattının ilk iki istasyonunu kapsayan bin 700 metrelik bölümünü açmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Bununla İzmirlilere yılbaşı hediyesi vermek istedikleri dile getiren Kocaoğlu, Siz Ne zaman diye sormuştunuz. Ben de bir sabah kalkar yürür gideriz demiştim. İşte o sabah, bu sabah dedi.
    
     -Yeni istasyonlardan biniş ücretsiz-
    
     Kocaoğlu, metro çalışmaları sırasında Hatay Caddesinde yaşayan vatandaşlar ile esnafın sıkıntı çektiğini, ama artık bunun sona erdiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Hatay Caddesinin trafiğe kapalı olduğu bir süreçten geçtik. Şu anda iki istasyonu hizmete açtık. Yolculu ön işletme yapıyoruz. Bu süreçte İzmirspor ve Hataydan binen vatandaşlarımız, metroya ücretsiz binmiş olacak. Bunu, orada yaşayan vatandaşlarımıza, inşaat çalışmaları sırasında çektikleri sıkıntılara karşılık küçük bir jestimiz olarak değerlendirebilirsiniz. Hedef 2013 yılı içinde diğer üç istasyonu da bitirip açmak. Kentin en işlek caddelerinden bir tanesinin altında metro yapmanın zorluklarını bilerek bu yükün altına girdik. İlk ışığı hep birlikte gördük. 2013ün belli bir sürecinde de Üçyoldan bir sabah yine ansızın biner, Üçkuyulara devam ederiz. Tüm İzmirli hemşehrilerime hayırlı olsun. Dün 300 otobüsün alım sözleşmesini imzaladık. Bugün de metronun iki istasyonunu açıyoruz. 2013 yılına sağlıklı bir şekilde ve büyük hediyelerle girmeyi planladık.
     İzmir Metrosunda 2 bin 250 metrelik Ege Üniversitesi ve Evka 3 hatları 30 Mart 2012de açılmıştı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber İzmir Metrosunda yeni hatlar devrede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER