İzmir merkezli fuhuş operasyonu

İzmir merkezli fuhuş operasyonu -İzmir, Antalya ve Aydında düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yabancı uyruklu kadınları alıkoyarak fuhşa zorladıkları iddia edilen 37 kişi gözaltına alındı -Operasyonlarda zanlılar tarafından fuhşa


İZMİR (A.A) - İzmir merkezli olarak üç ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, yabancı uyruklu kadınları alıkoyarak fuhşa zorladıkları iddia edilen 37 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda fuhşa zorlandıkları iddia edilen 55 yabancı uyruklu kadın da kurtarıldı.
     İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çeşitli şikayet ve ihbarlar üzerine cumhuriyet savcılığının talimatıyla yürüttüğü soruşturmada, İzmir, Antalya ve Aydında birbiriyle bağlantılı kişilerin, yabancı uyruklu kadınları iş vaadiyle Türkiyeye getirdikleri, pasaport ile telefonlarına el koyarak alıkoydukları ve fuhşa zorladıkları bilgisine ulaşıldı.
     Şüphelilerin kimlik ve adreslerinin tespitinin ardından, bu üç ilde 120 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, yabancı uyruklu kadınları bazı evler ve apart otellerde tutarak fuhşa zorladıkları iddia edilen 37 şüpheli gözaltına alındı.
     Operasyon kapsamında fuhşa zorlandığı iddia edilen Moldova, Belarus, Rusya, Azerbaycan ve Fas uyruklu 55 kadın da kurtarıldı.
     Yaşları 20-30 arasında değişen yabancı uyruklu kadınlar arasında birisinin hamile olduğu öğrenildi.
     Gözaltına alınan zanlıların İzmir Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri, fuhşa sürüklendiği idida edilen yabancı uyruklu kadınların da ifadelerinin alınması sonrasında sınır dışı edileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Seyhan Kurtman / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmir merkezli fuhuş operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER