İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kitaplaştırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon kitaplaştırıldı -Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, operasyon sürecinde yaşananların anlatıldığı Çete isimli kitap hazırlattı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye yönelik operasyon sürecinde yaşananların anlatıldığı Çete isimli kitap hazırlattı.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mövenpick Otelinde düzenlenen kitabın tanıtım toplantısında, Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyon ve tutuklama haberlerinin gazetelerde 8 sütuna manşet, aynı kişilerin serbest bırakılmasının ise iç sayfalarda bir sütunda verildiğini belirtti.
     Belediyeye yönelik operasyon sürecinin anlatılması ve başlarına gelenleri tarihe not etmek için kitap hazırlamayı uygun gördüklerini dile getiren Kocaoğlu, şunları söyledi:
     Talebim üzerine gazeteci Gönül Soyoğul, süreçle ilgili konuşmalarımızı kaleme aldı, röportaj şeklinde yayına hazırladı. Kitabımızın adını İzmir Çetesi olarak belirlemiştik ama aynı isimli diziyi çağrıştırır düşüncesiyle sadece Çete dedik. Bu kitap, işin nasıl olduğunu, 1,5 yıllık sürecin nasıl yaşandığını, nereden nereye gelindiğini, kimseyi rencide etmeden, sorgulamadan sadece somut olayları anlatıyor. Kitabı, bizim başımızdan şöyle bir şey geçti diye gelecek kuşaklara armağan ediyoruz.
     Maliyetini şahsen karşıladığı kitaptan ilk olarak 2 bin adet bastırdıklarını, ihtiyaç oldukça sayının artacağını ve kitabı dağıtacaklarını ifade eden Kocaoğlu, Kitap yazmayı hiç düşünmedim, böyle bir kitap hazırlayacağımı da hiç düşünmezdim. Operasyon denen şey, dilsizi bile dilbaz yapıyor dedi.
    
     -Duruşmada destek için adliyeye gelmesinler-
    
     Kocaoğlu, gazetecilerin, kitabın 11 Ekimde operasyonla ilgili yapılacak duruşmadan önce çıkmasının dava sürecine zarar verip vermeyeceğine yönelik sorusu üzerine, Bizim kaynağımız resmi belgeler. Operasyon sürecinde başımızdan geçenler, verdiğimiz ifadeler ve sorulan sorular. Bu bir manifesto değil, operasyon sürecinde olanları anlatıyor. Bu kitabı yazdığımız için başımıza bir şey gelecekse buna seve seve razıyız. Ne gelirse Haktandır deyip çekeceğiz. Kitabın çıkışının duruşma tarihiyle ilgisi yok. Bir ara basacaktık ama Her gün müfettişler geliyor, biraz daha malzemeyi kitaba koyalım dedik ama sonra baktık ki bunun sonu yok. (Bir yerde bunu kesip yazalım) dedik. İleride kitaba ilaveler yapılabilir diye konuştu.
     Operasyonla ilgili sürecin sürdüğüne işaret eden Kocaoğlu, şöyle devam etti:
     Operasyonda yeni bombalarımızdan bir tanesi, Barış Selçuk Ödülleri sorgulanıyor. Diğeri de, vatandaşın duruşma günü adliyeye gelmesini teşvik edip etmediğimiz sorgulanıyor. İzmirlilere sesleniyorum. 11 Ekimdeki duruşmada destek için adliyeye gelmesinler. Sizin de başınız bizim gibi derde girmesin. İzmirliler bizi gönülden seviyorlar, sağ olsunlar. Bizim neyse cerememiz zaten çekiyoruz bir de İzmirli hemşehrilerimiz adliye önüne geldiler diye sıkıntı yaşamasınlar.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER