İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Başarısızlığımız için fırsat kollayanlar, pireyi deve yapanlar hiç boşuna heveslenmesin. Körfezde hep birlikte yüzeceğiz


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başarısızlığımız için fırsat kollayanlar, pireyi deve yapanlar hiç boşuna heveslenmesin. Körfezde hep birlikte yüzeceğiz dedi.
     Kocaoğlu, Menemen İlçesi Ulukent Mahallesinde Anadolu Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan Ulukent Köprülü Kavşağının açılış töreninde yaptığı konuşmada, kent ve kentlinin yararına atmak istedikleri pek çok adımın farklı yöntemlerle havada bırakıldığını öne sürdü.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 9. yılını doldurduğunu ifade eden Kocaoğlu, geriye dönüp baktığı zaman rantı değil, yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen bir yerel yönetim anlayışıyla İzmirin geleceği için çok önemli adımlar attıklarını gördüğünü dile getirdi.
     Konuşmasında İzmir körfezindeki kirlilik iddialarına da değinen Kocaoğlu, Türkiyenin en büyük çevre yatırımlarından biri olan Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisinin yapımına başladık. Yüzülebilir körfez hedefi için son teknolojiyle donatılmış gemiler aldık. Başarısızlığımız için fırsat kollayanlar, pireyi deve yapanlar hiç boşuna heveslenmesin. Körfezde hep birlikte yüzeceğiz diye konuştu.
     Kocaoğlu, şunları söyledi:
     Direnmek, çalışmak, üretmek zorundaydık. Başarmak ve dimdik ayakta kalmak zorundaydık. Biz bunu başardık. Gücümüzü de siz İzmirli hemşehrilerimizden aldık. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm baskılara rağmen ayakta kaldıysa, bunu birbirine inanan, güvenen, dayanan, tutuklu arkadaşlarımızın yokluğunda daha çok çalışarak birbirine kenetlenen, hizmetlerin aksamaması için özveriyle çalışan tüm mesai arkadaşlarıma, bize güvenen, en zor günümüzde bizi destekleyen, kötü gün dostu olarak Türkiye-ye vefa örneği veren İzmir-in güzel insanlarına borçluyuz.
     Yaşamım boyunca, belediye başkanlığı yapan babamın öğrettiği evrensel ahlak kurallarını rehber edindim. İnanmadığım, güvenmediğim adamlarla hiç çalışmadım. Hiç kul hakkı yemedim. Değil devletin, kimsenin 1 kuruşuna tenezzül etmedim. Beni ve çalışma arkadaşlarımı temelsiz bir şekilde suçlayan iddianame, bizim açımızdan utanç değil iftihar vesikasıdır. Utanç duyması gerekenler, bize bu komplovari suçlamaları getiren ve organize edenlerdir.
    
     -Köprülü kavşak hakkında-
    
     Öte yandan Anadolu Caddesi üzerinde Ulukent ve Seyrek girişlerinin bulunduğu alanda inşa edilen Ulukent Köprülü Kavşağının, İzmir-Çanakkale yolu istikametinde giden taşıtlara kesintisiz ulaşım sağlayacağı belirtildi.
     Kent merkezinden gelip Seyrek ve Ulukent Mahallelerine gitmek isteyen sürücüler ise üst yollardan ve açılan imar yollarından trafiği kesintiye uğratmadan güvenli bir şekilde geçiş imkanı bulacak. Ulukent istikametinden gelen ve kent merkezine gitmek isteyen araçlar ise yine köprülü kavşağı kullanarak Anadolu Caddesine inebilecek.
     Açılışı yapılan köprülü kavşağın yatırım maliyetinin ise 15 milyon 550 bin lira olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER