İzmir 4. Uluslararası Hukuk Kongresi başladı

İzmir 4. Uluslararası Hukuk Kongresi başladı


İZMİR (A.A) - Dokuz Eylül Üniversitesi, Gediz Üniversitesi ve Hukuk Bilimleri Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "İzmir 4. Uluslararası Hukuk Kongresi" başladı.
     Kongrenin açılışında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, her işin başının sağlık değil adalet olduğunu belirterek, adaletin olmadığı yerde sağlığın hiçbir öneminin kalmadığını söyledi.
     Adaletin olabilmesi için mutlaka yasayı koyanların ve yürütenlerin bilgili ve erdem sahibi olmaları gerektiğini vurgulayan Füzün, "Hem erdem sahibi hem de bilgili olabilmek için de okullara ihtiyaç vardır. Hukuk fakültelerini bu anlamda çok önemsiyorum. Barış, adalet ve sağlık hayatımızın 3 temel unsuru. Askerin, hekim ve hakimin çok az gereksinim duyulacağı bir ülke olmayı diliyorum" dedi.
     Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ise kongrede "Anlaşmazlıkların barışçı yöntemlerle çözümü" konusunun ele alınacağını belirterek, başarılı bir kongre olması dileğinde bulundu.
     Kongreye, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Osman Ermumcu, Bölge Adliye Başsavcısı Celal Kocabaş, Yargıtay Onursal Başkanı Nazım Kaymak, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım, Hukuk Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Metin Özyurt, DEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes ile çok sayıda akademisyen ve avukat katıldı.
     Kongre yarın yapılacak iki oturumla sona erecek.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İzmir 4. Uluslararası Hukuk Kongresi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER