İzmirdeki silah kaçakçılığı operasyonu

İzmirdeki silah kaçakçılığı operasyonu -Operasyonun, 11 yaşındaki Arif Dallının ölümü sonrası İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkayın talimatıyla silah kaçakçılığına yönelik başlatılan çalışma sonrası gerçekleştirildiği öğrenildi


İZMİR (A.A) - İzmir ve Balıkesirde, "toplu silah kaçakçılığı" yaptıkları ileri sürülen guruba yönelik operasyonun, 11 yaşındaki Arif Dallının ölümü sonrası İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkayın talimatıyla silah kaçakçılığına yönelik başlatılan çalışma sonrası gerçekleştirildiği öğrenildi.
     İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 4 ay süren takibin ardından dün gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan gurubun elebaşısı olduğu öne sürülen Ö.Tnin de aralarında bulunduğu 8 kişinin sorgusunu tamamladı.
     Polisteki işlemlerinin ardından Ö.T. ile S.Ç., Ü.K. ve H.B, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilirken, diğer 4 zanlı ise savcılık talimatıyla serbest kaldı.
     Polisin guruba yönelik sürdürdüğü takip süresinde zanlıların, teknik takibe yakalanmamak için telefon görüşmelerinde aralarında silah ve mermiler için aralarında oluşturdukları "zeytin", "çocuk ayakkabısı", "kurbanlık", "şeker" gibi şifreleri kullandıkları öğrenildi.
    
     -11 yaşındaki çocuğun ölümü üzerine özel çalışma-
    
     Operasyonun, 2013 yılbaşı gecesi 11 yaşındaki Arif Dallının nereden ateşlendiği belirlenemeyen kurşunla hayatını kaybetmesi sonrası, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkayın "silah kaçakçılığına yönelik hassasiyetle çalışılması" talimatı üzerine başlatılan çalışma sonrası gerçekleştirildiği bildirildi.
     İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "toplu silah kaçakçılığı" yapıldığı gerekçesiyle 4 ay süren takibin ardından İzmir ve Balıkesirde 18 adrese operasyon düzenlemiş, operasyonda, 9 tabanca, 2 av tüfeği, 284 mermi ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber İzmirdeki silah kaçakçılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER