İzmirdeki Demokratik Çözüm Çadırına yapılan operasyona

İzmirdeki Demokratik Çözüm Çadırına yapılan operasyona ilişkin dava -BDP Konak İlçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 7si tutuklu 30 sanığın yargılanmasına devam edildi -Tutuklu 7 sanık tahliye edildi


İZMİR (A.A) - İzmirde bulunan Agora Parkındaki Demokratik Çözüm Çadırına yönelik Nisan 2011de gerçekleştirilen polis operasyonu sonrasında gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 7si tutuklu 30 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mahmut Poyraz, Kemal Dal, Seçkin Savaş, Hasan Abiç, Abdullah Aslan, Lokman Marol, Ali Emre Ecer, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.
     Mahkeme Başkanı Cemil Uzun, tespit tutanağına, sanıklardan Mahmut Poyraz, Kemal Dal, Hasan Abiç, Abdullah Aslan, ve Lokman Marolun Türkçe dışında başka bir dille konuştuğu ve Kürtçe savunma yapmak istediğinin anlaşıldığını ve tercümanın da olmadığını yazdırdı.
     Sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.
     Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen de, mütalaasında, tutuklu sanıkların CMKnın 109. maddesi gereğince adli kontrol şartıyla tahliyelerini talep etti.
     Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bulundukları yere en yakın jandarma veya polis karakoluna haftada bir gün başvurarak adli kontrole tabi tutularak tahliye edilmelerine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
     BDP tarafından İzmir Agora Parkında kurulan Demokratik Çözüm Çadırına, 2011 Nisan ayında emniyet güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 30 kişi hakkında, Örgüt adına suç işlemek, Mala zarar vermek, Kamu görevlisine direnmek, Patlayıcı bulundurmak, Terörle Mücadele ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasalarına muhalefet suçlarından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılmıştı. Sanıklardan 12si tutuklanmış, dava sürecinde daha önce 5 sanık tahliye edilmişti.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirdeki Demokratik Çözüm Çadırına yapılan operasyona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER