İzmirde sağlık turizmi atağı

İzmirde sağlık turizmi atağı -Sağlık ana temasıyla EXPO 2020ye aday olan İzmire şifa bulmak için gelen turist sayısı 2012 yılında 14 bin 119 kişi oldu, kentteki sağlık merkezleri 800 bin lira gelir elde etti -İzmir Sağl


İZMİR (A.A) - Zeynep Hoşgörür - Sağlık ana temasıyla EXPO 2020ye aday olan İzmirde sağlık kuruluşları 2012 yılında dünyanın çeşitli ülkelerinden 14 bin 119 kişiye hizmet sundu, sağlık turizminden elde edilen gelir 800 bin liraya ulaştı.
     AA muhabirinin İzmir Sağlık Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, sağlık turizmi kapsamında 2012 yılında kentte bulunan 28 kamu hastanesinden 2 bin 657, 2 üniversite hastanesinden 684, özel hastanelerden 7 bin 629, tıp, dal ve diyaliz merkezlerinden ise 3 bin 149 yabancı hasta yararlandı.
     Sağlık kuruluşlarında toplam 11 bin 321 hasta yatağına sahip İzmirde, Libyadan 4 bin 300, Almanyadan 2 bin 446, Hollandadan 613, Norveçten 560 ve İngiltereden 555 kişiye sağlık sağlık hizmeti sunuldu.
     Sağlık kuruluşları, bu hizmetten 800 bin lira gelir elde etti.
     İzmir Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin son 10 yıl içinde atılan güvenilir adımlar ile sağlık turizminde dünyadaki sayılı ülkeler arasına girdiğini, sağlık turizminde İzmir, Antalya, İstanbul ve Muğlanın ön plana çıktığını belirtti.
     İzmirde sağlık turizminin gelişimine yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Türkyılmaz, bu kapsamda Menemen Devlet Hastanesinde Yurt dışı Hasta Koordinasyon Merkezi, Tire Devlet Hastanesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise Yurt dışı Hasta Birimi kurduklarını, diplomatik temsilcilikler nezdinde tanıtım yaptıklarını ifade etti.
    
     -Termal tedavi ve yaşlı bakım hizmetleri-
    
     İzmirin yarıştığı EXPO 2020 çalışmalarındaki temanın Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar / Herkes için Sağlık olduğunu hatırlatan Türkyılmaz, EXPOnun İzmirde düzenlenmesi halinde sağlık turizmine çok büyük katkı sağlayacağına işaret etti.
     Sağlık turizminin tıp turizmi, termal tedavi ve yaşlı bakım hizmetlerini bünyesinde barındırdığını kaydeden Türkyılmaz, şunları söyledi:
     İzmiri, termal tedavi ve yaşlı bakım hizmetleri alanında canlandırmaya yönelik çalışmalarımız olacak. Sağlık turizminden 800 bin lira gelir elde edildi, ancak tanıtım yapıldığında gelirlerimizin hızla artacağını düşünüyoruz. İzmirdeki sağlık tesislerinde üretilen sağlık hizmeti dünya kalitesinde. Hastanelerin fiziki şartlarının istenen seviyeye gelmesi bir süreç gerektiriyor. Kampüs sağlık kuruluşlarının oluşturulması gerekiyor. Hizmet kalitesiyle yabancı hastaları çekmek istiyoruz.
     Türkyılmaz, Bosna-Hersek ve Çekoslovakyanın da aralarında bulunduğu 15 civarında ülke ile ikili anlaşmalar yaptıklarını, İzmirin geldiği konum itibarıyla farklı kentlere yol gösterir durumda olduğunu anlatarak, Tek eksiğimiz planlı ve düzenli bir biçimde hasta getirememek diye konuştu.
     İzmirin özellikle termal tedavi olanaklarıyla iddialı olduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Termal kaynakları, sağlık turizmi alanında daha etkili kullanabilmenin yollarını arıyoruz. Termalda rehabilitasyon ve tedavinin yanı sıra hizmet memnuniyeti çok önemli. Termal turizm, bizim çok güvendiğimiz bir alan. Mevcut kapasitelerinin yanında termal potansiyeli arka planda kalmış Bayındır, Dikili ve Bergamada yeni olanakların önünü açmak istiyoruz. Sağlık turizmi için gelip memnun kalan bir hasta, beraberinde 10 hastayı getirecektir.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İzmirde sağlık turizmi atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER