İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi

İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi -Derste öğrencisi tarafından öldürülen öğretmenin ablası Serpil İlkgül: -Olay terör saldırısı kabul edilmediği için kardeşim şehit sayılmadı Çocuklarına malulen emekli statüsünde maa


İZMİR (A.A) - İzmirde öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak öldürülen fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanın ablası Serpil İlkgül, kardeşinin olay sonrası eğitim şehidi olarak kabul edildiğini ancak resmi işlemlerde, terör saldırısı olmadığı gerekçesiyle şehit sayılmadığını belirterek Şehit ailesi olma gururunu yaşamak istiyoruz dedi.
     İlkgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, avukatlarının, çocuklarına maaş bağlanması işlemlerini yürütürken kardeşinin şehit olarak kabul edilmediğini öğrendiklerini söyledi.
     Cenazeye katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin de kardeşini, Eğitim şehidi olarak adlandırdığını belirten İlkgül, ancak olayın terör saldırısı olarak kabul edilmemesi nedeniyle kardeşinin şehit sayılmadığını ifade etti.
     İlkgül, kardeşinin çocuklarına, anneleri malulen emekli statüsünde kabul edilerek maaş bağlandığını dile getirerek, Kardeşim eğitim şehidi, çünkü bu bir terör. Okul dışında değil, ders anında, öğrencilere ders verirken, onlara doğru yolu gösterirken öldü. Diğer öğrencilerini koruyacak, bıçaklandığı yerde sakin olun, benim bir şeyim yok diyecek kadar güçlüydü diye konuştu.
     Kardeşinin 13 yaşında yetim kaldığını, o nedenle onu evladı gibi yetiştirdiğini dile getiren İlkgül, şunları söyledi:
     Olaydan sonra eğitim şehidi denildi, Türk bayrağına sarıldı. Allahın huzurunda mutlaka şehit. Bizim için de önemli olan Allahın huzurunda şehit olması. Fakat şu anki resmi prosedürlerde terör saldırısı olmadığı için şehit statüsüne sokulamıyor. Kardeşim okul dışında, koridorda yürürken, evinin önünde değil, Milli Eğitime bağlı bir okulda görev başında, sınıfında 35-40 öğrencisine ders verirken bir öğrencisi tarafından katlediliyor. Bu şehitlik değil de nedir- 14 yıllık öğretmen, arabanın, bakkalın olmadığı yerlerde görev yaptı, öyle evlerde kaldı ki... Ama ben burada görev yapmam demedi. Ben ablası olarak, çocuklar annesi olarak, kocası eşi olarak o şehit ailesi olma gururunu yaşamak istiyoruz.
    
     -Kızım şehit-
    
     Anne Pembe İlkgül de kızının şehit sayılmasını istediğini belirterek, şehit yakınlarına tanınan hakları değil, şehit adını, gururunu istediklerini söyledi.
     Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin kızının cenazesine katıldığını hatırlatan İlkgül, Elimi öptü, başsağlığı diledi. İsteğin var mı dedi, çocuğumun şehitlik mertebesine ermesini istiyorum, görevinin başında öldü dedim. sen merak etme dedi. Şimdi şehit kabul edilmemiş. Kızım şehit diye konuştu.
     İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı da olay sonrası yapılan değerlendirmede Rabia Sevilay Durukanın yasal olarak şehit kabul edilemediğini söyledi.
     Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulunda, 26 Eylülde, 8. sınıf öğrencisi H.K, öğretmeni Rabia Sevilay Durukanı (40) derste bıçaklamıştı. Ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, öğrenci tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER