İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi

İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi -EÜ Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan: -Yaşanan olay, Türkiyede koruyucu ruh sağlığı hizmetlerindeki aksaklığın en büyük göstergesi -Okullardaki rehberlik hi


İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan, İzmirde fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanın 14 yaşındaki öğrencisi tarafından öldürülmesinin, Türkiyede koruyucu ruh sağlığı hizmetlerindeki aksamanın göstergesi olduğunu söyledi.
     Prof. Dr. Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabağlar ilçesinde yaşanan olayı vahim olarak değerlendirdiğini, risk altındaki çocukların çevreye ve kendilerine zarar vermeden önlem alınmasının büyük önem taşıdığını belirtti.
     Risk grubunda bulunan çocukların çeşitli belirtileri küçük yaştan itibaren gösterdiğine dikkati çeken Prof. Dr. Ercan, Okullar yeni başlamış olmasına rağmen böyle bir olayın yaşanması çok üzücü. 14-15 yaşındaki bu çocuğun geçmişine baktığımızda, olumsuzluklar yaşanmadan tedavisi mümkün olabilirdi dedi.
     Çocuk psikiyatrisinde erken müdahalenin önemine işaret eden Prof. Dr. Ercan, şöyle konuştu:
     Yaşanan olay, Türkiyede koruyucu ruh sağlığı hizmetlerindeki aksaklığın en büyük göstergesi. Okullarda mutlaka koruyucu ruh sağlığı hizmetini geliştirmemiz lazım. Çocuk olayı çıkardıktan sonra değil, olay çıkmadan önce de risk altındaki çocukların belirlenip çevreye ve kendilerine zarar vermeden tedaviye alınmaları gerekiyor. Hastalıkların erken yaşta tedavisi önemli. Çocuğun tanısını bilemeyiz, çocukla ilgili bilgimiz yok, aileyle ya da okulla görüşmedik. Ancak tanısı ne olursa olsun bu durumdaki bir çocuğun önceden durumunun ne olduğu mutlaka araştırılmalı. Küçük yaşlardan itibaren bu öfkenin belirtileri vardır. Erken yaşta anlaşılıp tedavi edilseydi, bu derece vahim bir olay bir öğretmeni kaybetmeden çözülebilirdi.
    
     -Okullardaki rehberlik hizmetinin önemi kavranmalı-
    
     Çocukların, birarada uzun süre geçirdikleri okul ortamında daha dikkatli gözlemlenmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Okullardaki rehberlik hizmetlerinin mutlaka güçlendirilmesi gerekiyor. Türkiyede, okullardaki rehberlik hizmetleri güçlendirilmedikçe, bin, hatta 2 bin öğrenciye bir rehber öğretmen düştükçe, maalesef bu tür sorunları yaşama riskimiz çok yüksek. Unutulmaması gerekir ki bu tarz olaylar, toplumda maalesef çığ etkisi oluşturabiliyor. Bir talihsiz olay yaşandıktan sonra yayılma riski her zaman vardır. Böylesi vahim bir olayın tekrarlanmaması için toplum olarak çok dikkatli hareket etmeliyiz.
     Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtindeki Nezire Merzeci Ortaokulunda 8. sınıf öğrencisi H.K. (14), derse geç gelmesi nedeniyle tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Rabia Sevilay Durukanı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, gözaltına alınan öğrenci ise tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İzmirde öğrencinin öğretmenini öldürmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER