İzmirde kaçak operasyonu

İzmirde kaçak operasyonu -Jandarma ve polisin ayrı ayrı yaptığı operasyonda yabancı uyruklu 105 kişi yakalandı (Fotoğrafla)


İZMİR (A.A) - İzmirin Urla ilçesinde jandarma ve polisin ayrı ayrı yaptığı operasyonlarda yurda kaçak yollardan giriş yapan yabancı uyruklu 105 kişi yakalandı.
     Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Uzunkuyu köyü Hacılar Koyu Karanlıkdere mevkiinde arazide 84 kişi yakandı. Jandarmanın operasyonunda yakalananlardan 28inin Suriyeli, 36sının Afgan, 15nin Myanmarlı ve 5nin de Birmanyalı olduğu, bunlardan 13ünün kadın, 27sinin erkek ve 44ünün de çocuk olduğu belirlendi.
     Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ise Urlanın Bozavlu mevkinde vatandaşların ihbarı üzerine 21 Afgan uyruklu kaçak yakalandı. Afganların, 9unun kadın, 8inin erkek ve 4ünün de çocuk oldukları bildirildi. Afganistanlı kaçakların yasadışı yollarla önce İstanbul Aksarayda bir ay binaların bodrum katlarında tutuldukları, daha sonra kamyonlarla İzmire getirildikleri, İzmirden de deniz yoluyla İtalyaya gitmek için insan tacirleriyle para karşılığında anlaştıkları öğrenildi.
     Olayla ilgili organizatörlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber İzmirde kaçak operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER