İzmirde Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim

İzmirde Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı açıldı -Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: İzmirin sadece gelinlikte değil tüm alanlarda tasarım kenti olması için çalışmalar yapıyoruz


İZMİR (A.A) - If Wedding Fashion İzmir - 7. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı açıldı.
     İzmir Uluslararası Fuar Alanındaki açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelinlik, damatlık ve abiye sektörünün geçmişi olması nedeniyle avantaja sahip olduğunu, ancak sektörün üzerinin tozlandığını belirterek, fuarın bu tozu kaldırdığını kaydetti.
     Fuarın sektörle emeğin birleşmesinin kentin ve ülkenin gelişmesine nasıl katkıda bulunabileceğinin göstergesi olduğunu kaydeden Kocaoğlu, tasarımın ve yeniliğin büyük önem taşıdığını söyledi.
     İzmirin dünyanın gelinlik başkenti unvanını kazanma yolunda başarılı adımlar attığını ifade eden Kocaoğlu, İzmirin sadece gelinlikte değil, tüm alanlarda tasarım kenti olması için çalışmalar yapıyoruz dedi.
     Gaziemirdeki yeni fuar alanının ihalesinin bittiğini, 23 Şubat yapılacak temel atmanın 2 Marta kaldığını kaydeden Kocaoğlu, yeni alanın fuarcılıkta çığır açacağını bildirdi.
     Türiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de bu yıl 7.si yapılan fuarın geldiği noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Fuarı bugüne getirmek zor bir iş. Bundan sonra bunun sorumluluğu ile gayret gösterilmeli dedi.
     Açılış töreninde, Zamana Dokunmak temasıyla düzenlenen gelinlik tasarım yarışmasında finale kalan 15 tasarım, sektör temsilcilerinin beğenisine sunuldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.
     IF Wedding Fashion İzmire, bu yıl 162si yerli, 25i yabancı olmak üzere toplam 187 firma katıldı.
     Gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarların sergilendiği fuar 16 Şubata kadar ziyaret edilebilecek.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Tolga Albay
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber İzmirde Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER