İzmirde belediye meclis toplantısına Ak Partili

İzmirde belediye meclis toplantısına Ak Partili üyelerin alınmadığı iddiası -Bayraklı Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Boztepe: Belediye başkanının, halk adına seçilmiş meclis üyelerine davranışını kınıyoruz -Belediye Başkanı K


İZMİR (A.A) - İzmirde Bayraklı Belediyesinde yapılan meclis toplantısında Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Ak Partili meclis üyeleri arasında çıkan tartışma sonrası bazı Ak Partili meclis üyelerinin meclis toplantısına devam etmesine izin verilmediği iddia edildi.
     Bayraklı Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Hüsnü Boztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada belediyenin bugün yapılan olağan meclis toplantısında kendisi ve Ak Partili Grup Başkan Vekili Ali Aslanın Belediye Başkanı Hasan Karabağa soru yöneltmelerinin ardından tartışma yaşandığını belirtti.
     Belediye Başkanı Karabağın iki meclis üyesinin meclis huzurunu kaçırdığı iddiasıyla zabıta ve özel güvenlik marifetiyle salon dışına alınmasını istediğini, Ak Parti grubunun buna karşı çıktığını belirten Boztepe, verilen ara sonrası meclis kapılarının kilitlendiğini, bazı Ak Partili üyelerin meclise alınmadığını, güvenlik görevlileri tarafından tartaklandıklarını ileri sürdü.
     Boztepe, halk tarafından seçilen meclis üyeleri olarak muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını, bunun Belediye Başkanı Karabağ tarafından engellenmeye çalışıldığını iddia ederek, Adında halk olan bir partiden seçilmiş belediye başkanının, halk adına seçilmiş meclis üyesine davranışını kınıyoruz. Bu meclis yok hükmündedir. Yarın konuyla ilgili kaymakamımızla görüşeceğiz. Savcılığa da suç duyurusunda bulunacağız. Hukuki olarak da girişim başlatacağız. Ayrıca bir sonraki meclis toplantısına polisin de gelmesini talep edeceğiz.
    
     -Yetkimiz var-
    
     Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise yaptığı açıklamada meclis üyeleri Hüsnü Boztepe ve Ali Aslanın meclis toplantısını gererek siyaset yapmaya çalıştığını, gündem dışı konuşmalar maddesinde bu yöndeki ısrarlı davranışları üzerine kendilerini uyardığını iddia etti.
     Karabağ, Tüzüğe göre meclisin düzenini bozanları uyarma, dinlememeleri halinde güvenlik görevlileri vasıtasıyla meclis dışına alma yetkimiz var. Uyarılarımızı dikkate almayan bu arkadaşların meclis dışına alınması konusunda güvenlik görevlilerini çağırdık. Çıkmamakta direndiler. Verilen ara sonrası bu iki arkadaşın meclise alınmaması talimatını verdik. Diğer Ak Partili üyeler, ara sonrası meclise girdiler ancak kendi istekleriyle çıktılar dedi.
     Belediye Başkanı Karabağ, sözkonusu meclis üyelerinin bir güvenlik görevlisini tartakladığını da iddia etti.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber İzmirde belediye meclis toplantısına Ak Partili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER