İzmirde askeri araca düzenlenen bombalı saldırı

İzmirde askeri araca düzenlenen bombalı saldırı -İl Emniyet Müdürü Bilkay: Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, olaydan önce Manisada da askeri noktalar ve emniyet noktalarıyla ilgili keşif yapmışlar (Fotoğraflı-Gör


İZMİR (A.A) - İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, 9 Ağustosta Foça ilçesinde askeri araca bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin, olaydan önce Manisada da askeri noktalar ve emniyet noktalarıyla ilgili keşif yaptığının belirlendiğini bildirdi.
     Bilkay, düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfanın Viranşehir ilçesindeki uygulama noktasına saldırıyı gerçekleştirenlerin, 9 Ağustosta Foçada askeri servis aracına saldırı yapan teröristler olduğunun belirlendiğini hatırlattı.
     Soruşturmasında büyük yol aldıkları Foçadaki saldırıyla ilgili, olay yerinden toplanan delillerin üzerindeki parmak izlerinin, Viranşehirdeki biri ölü, biri yaralı ele geçirilen iki teröristin parmak izleriyle örtüştüğünü belirten Bilkay, Şanlıurfa ve Manisa Emniyet Müdürlükleriyle saat 02.30da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, zanlılara yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla Ş.R, Ş.R. ve F.Knin İzmirin Bayındır ilçesinde, K.R. ve H.Dnin Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesinde gözaltına alındığını kaydetti.
     Bilkay, 3ü kardeş olan zanlıların terörle ilgili herhangi bir sabıka kaydının bulunmadığını ifade etti.
     Yaralı teröristin ve zanlıların ifadelerinin alınmasının sürdürüldüğünü dile getiren Bilkay, şunları söyledi:
     İki terörist, Foçadaki olaydan bir hafta önce Şanlıurfadan Manisanın Turgutlu ilçesine otobüsle gelmişler. Buradan özel araçla Bayındıra götürülmüşler. Buradaki iki günün ardından, 5 gün Foçada arazide kalmışlar. Olayın ardından nasıl kaçtıklarıyla ilgili araştırma devam ediyor. Bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, olaydan önce Manisada da askeri noktalar ve emniyet noktalarıyla ilgili keşif yapmışlar. Yaralı terörist, olayda kullanılan bombayı Bayındırdan teslim aldıklarını ifade etti.
     Foçada 9 Ağustos Perşembe günü askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, 2 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı.
     Viranşehirde 2 Eylülde uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada, 1 terörist ölü, biri de yaralı ele geçirilmiş, 2 polis ve 1 uzman çavuş yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Bahri Okumuş
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber İzmirde askeri araca düzenlenen bombalı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER