İzmirde adli yıl açılış töreni

İzmirde adli yıl açılış töreni -Cumhuriyet Başsavcısı Kavak: -Var olan malzemeyle en iyi ürünü ortaya koymak durumunda olduğumuz için mevcut yasalarla, terörle mücadele bağlamında olsun diğer konularda olsun, görevimizi layığıyla


İZMİR (A.A) - İzmirde, 2012-2013 adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.
     İzmir Adliyesi Protokol Girişinde düzenlenen törende, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, törende yaptığı konuşmada, adalet hizmeti üreterek, toplumsal barışın sağlanmasına katkıda bulunduklarını söyledi.
     Güvenilirlik anketinde yargının yerinin, hiç kimseyi memnun etmediğini ileri süren Kavak, Güvenilirlik sorununun, kararlarımızdan ziyade usulü uygularken yaptığımız bir takım uygulamalardan kaynaklandığını görüyoruz dedi.
     Kavak, adli çalışanlara bu yıl iç dünyalarında bir seferberlik yapmaları çağrısında bulunarak, şöyle devam etti:
     Gelin, iş sahiplerine, dava sahiplerine, mesai arkadaşlarımıza iyi davranmak noktasında kendimize söz verelim. Eve gittiğimizde iç dünyamızda bilanço yapalım, doğrularımızı ve yanlışlarımızı değerlendirip, öbür gün mesaiye öyle başlayalım. Çünkü sokak sicilimiz maalesef çok iyi değil. Bunda bazı abartılı yayın yapan basının rolü yok değil. Ya da toplumumuzun hukuku algılamasının istediğimiz seviyede olmamasından da kaynaklanabilir ama biz önce kendimizi düzeltelim, üzerimize düşenleri yapalım ki onlardaki değişim nasıl olacak, görelim. Bir yıl boyunca bunu uygulamaya çalışalım. Bunun denetleyicisi de sadece vicdanımız olacak. Yeni adli yılın çok daha verimli ve huzur içinde geçeceğine inanıyorum.
     3. Yargı Paketine de değinen Kavak, 3. Yargı Paketi kimseyi memnun etmedi çünkü aceleye getirilerek hazırlandı. Ama biz var olan malzemeyle en iyi ürünü ortaya koymak durumunda olduğumuz için mevcut yasalarla, terörle mücadele bağlamında olsun diğer konularda olsun, görevimizi layığıyla en iyi şekilde yapacağız. Bu, mahkemeleriyle de savcılarıyla da kolluğuyla da böyle diye konuştu.
     İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, İzmir İdari Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Osman Ermumcu ve İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasunun da hazır bulunduğu törende, İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu da yargı hakkındaki görüş ve eleştirilerinin yer aldığı siyah pankartlarla yürüyüş yapıp törene katıldı.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber İzmirde adli yıl açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER