İyileşmesinden ümit kesilen hastayı ayağa kaldırdılar

İyileşmesinden ümit kesilen hastayı ayağa kaldırdılar -Yaklaşık iki yıl önce iyileşmesinden ümit kesilerek tedavisi bırakılan hasta, doktorların çabasıyla yürümeye başladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada yaklaşık iki yıl önce iyileşmesinden ümit kesilerek tedavisi bırakılan Multiple Skleroz (MS) hastası, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktorların çabası sonucu yürümeye başladı.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, hastanenin Nöroloji Servisinde yatan MS hastalarını ziyaret ederek, Başhekim Doç. Dr. Basri Amasyalı ile DPÜ Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı ve Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sibel Canbaz Kabaydan bilgi aldı.
     Doç. Dr. Kabay, gittiği hastanelerde artık iyileşmez denilen ve yaklaşık iki yıl önce tedavisi kesilen, yürüyemeyen hastanın, uyguladıkları tedaviye bir haftada cevap verdiğini bildirdi.
     Hastanın kısa sürede yürümeye başladığını belirten Doç. Dr. Kabay, şunları kaydetti:
     MS tedavisinde yeni ilaç çalışmaları tüm dünyada ve Türkiyede hızla devam ediyor. MS konusunda yurt dışında kullanılan ithal ilaçlar, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye getiriliyor ve Kütahya da dahil olmak üzere ülkemizdeki tüm MS hastalarına tedavi konusunda kolaylıklar sağlanıyor. Önemli olan doğru tedaviyi, doğru zamanda, doğru hastaya uygulayabilmektir. Hiçbir şey için geç kalınmış değil. Bu vakada da bunu görmüş olduk.
     Doç. Dr. Kabay, daha çok MS hastasına hizmet verebilmek için ünite kurulmasını istedi.
     Ziyaret sırasında göz yaşlarına hakim olamayan hastanın yakını da yatalak durumdaki hastaların bile bir hafta içinde tedaviye cevap verip ayağa kalkabildiğini anlatarak belirterek, Doç. Dr. Kabay ile diğer sağlık personeline teşekkür etti.
     Prof. Dr. Karaaslan, hastalarla görüşüp geçmiş olsun dileklerini iletmesinin ardından Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekiciyi makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İyileşmesinden ümit kesilen hastayı ayağa kaldırdılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER