İtalya ve Polonyalı gençler Hakkaride

İtalya ve Polonyalı gençler Hakkaride


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi tarafından başlatılan Varlığını Hisset ve Onu İfade Et projesi kapsamında, İtalya ve Polonyalı gençler Hakkariye geldi.
     Avrupa Komisyonundan sağlanan hibeyle Hakkari Üniversitesi tarafından yürütülen Varlığını Hisset ve Onu İfade Et projesi kapsamında, İtalya ve Polonyadan bir grup öğrencinin kente geldiği belirtildi.
     Yürütülen proje ile Hakkarili gençlerin, İtalyan ve Polonyalı gençlerle ifade kürsüsü, resim yarışması, şiir yarışması, günlük gazete çıkarma, üniversite rektörü, akademisyenler ve milletvekilleriyle paneller, ifade özgürlüğüyle ilgili simülasyon çalışmaları, tiyatro oyunu yazılması, oynanması ve izlenmesi, yazılan şiirlerle şiir gecesi düzenlenmesi, resim sergisi açılması, kültür geceleri, şehir turu gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirecekleri ifade edildi.
     Gençlerle bir araya gelerek sohbet eden Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, İtalyan ve Polonyalı gençlerin Hakkariye gelmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
     Kenttin bazı medya organlarında yansıtıldığı gibi güvensiz olmadığını belirten Ceylan, yöre insanının hoşgörülü ve misafirperver olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İtalya ve Polonyalı gençler Hakkaride Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER