İsviçre Büyükelçisi Kunz, Bursa Valisi Harputu

İsviçre Büyükelçisi Kunz, Bursa Valisi Harputu ziyaret etti -Ziyarette, Büyükorhan ilçesindeki Derecik Bazilikasında yürütülen çalışmalar ele alındı


BURSA (A.A) - İsviçre Büyükelçisi Raimund Kunz, Bursa Valisi Şahabettin Harputu ziyaret etti.
     Çarşamba Valilik binasında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Kunz, Vali Harput ile Büyükorhan ilçesinde bulunan Derecik Bazilikasında yürütülen çalışmaların bundan sonraki aşamasını görüştü.
     Kunz, 4 gün önce bazilikaya yaptığı ziyaretinde eşsiz bir yer gördüğünü anlatarak, gezdiği bazilikanın kendisi için tam bir keşif olduğunu söyledi. Bazilikada yürütülen çalışmaların insanlık içinde önemli olduğuna işaret eden Kunz, çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini bildirdi.
     Vali Harput ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bursanın tarihi kimliğinin çok zengin olduğunu kaydetti.
     Bursanın tarihinin milattan önce 6 bin yıllarına kadar gittiğini vurgulayan Harput, Biz bu tarihi zenginliği koruyup, değerlendirmek ve koruyup yaşatmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz dedi.
     Harput, özellikle Uludağ bölgesinin Hristiyanlık kültürü açısından Olimpus Dağı olarak geçmiş yıllardaki önemine dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     Büyükorhan ilçemizin Derecik bölgesinde tesadüfen bulunan ve bölgenin ilk kiliseleri arasında yer alan yaklaşık 1600 yıllık bir bölgeden bahsediyoruz. Bölgedeki tarihi zenginlik İsviçre ile beraber Türk hükümetinin işbirliği ile birlikte oradaki tarihi zenginliğin ortaya çıkarılması, ayağa kaldırılması ve gelecekte restorasyonuna yönelik bir çalışma yürütülüyor. Bugün büyükelçi ile özellikle bu çalışmayı kendilerinin takip ettiği ve işbirliğiyle yürütülen bir proje olduğu için çalışmanın son aşaması ve bundan sonraki süreciyle alakalı bir bilgi paylaşımında bulunacağız.
     Konuşmaların ardından Harput, Kunza İznik çinisi hediye etti.
     Ziyarette Derecik Bazilikası Kazı Başkanı Prof. Dr. Michel Fuchs, Bursa Arkeoloji Müzesi Müdürü Enver Sağır ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İsviçre Büyükelçisi Kunz, Bursa Valisi Harputu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER