İsveçin Ankara Büyükelçisi Akesson

İsveçin Ankara Büyükelçisi Akesson Zirve Üniversitesini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - İsveçin Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson, Zirve Üniversitesini ziyaret etti.
     Zirve Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri ve akademisyenleriyle bir araya gelen Akesson, Avrupa Birliğinde Kimlik ve Avrupalılaşma konulu söyleşiye katıldı.
     ABye üye ülkelerin gelişmişlik sürecinin kültür çeşitliliğiyle daha da hızlandığını belirten Akesson, Türkiyenin Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerin problemlerinden etkilenmesi normal bir durum. Ama ABye üye olma yolunda epey yol kat eden Türkiyenin bu tür sıkıntılara dayanıklı olması gerekir dedi. Öğrencilerin Arap Baharının Türkiyenin AB üyeliği sürecine etkisiyle ilgili sorusu üzerine Akesson, Türkiyenin bu süreçte ekonomisini ve kültürünü güçlü tutması gerektiğini ifade etti.
     Zirve Üniversitesi Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (OSAM) Müdürü Doç. Dr. Gökhan Bacık ise Türkiye ile AB ilişkilerinin çok kültürlülük üzerinde olumlu ilerlemeler kaydettiğini vurgulayarak, Arap Baharının Türkiye üzerinde bıraktığı etkileri göz ardı etmek mümkün değil. Ülkemiz çok kültürlü bir yapıya sahip olduğundan AB sürecinde kendi kimliğini de göz ardı etmeden söz hakkını koruyacağının bilincindeyiz ifadelerini kullandı.
     Programın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen, Akessona plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber İsveçin Ankara Büyükelçisi Akesson Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER