İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: İstiklal Marşımız bizim rehberimizdir


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, İstiklal Marşımız, bizim rehberimizdir dedi.
     Çalışkan, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İstiklal Marşının, devletin ve milletin bağımsızlığının sembolü ve Türk milletinin onurlu mücadelesinin, yeniden doğuşunun şanlı destanı olduğunu ifade etti.
     İstiklal Marşında ortaya konan inanç ve güvenin, bugün de ihtiyaç duyulan manevi atmosferi yansıttığını belirten Çalışkan, İstiklal Marşımızda en veciz şekliyle ifade edilen mesajlar, günümüzde de sadece manevi dünyamızı aydınlatmakla kalmamakta, aynı zamanda geleceğimize de ışık tutmaktadır. İstiklal Marşımız bizim rehberimizdir dedi.
    
     - AK Parti Milletvekili Muzaffer Aslanın mesajı -
    
     AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan da, Milli şair Mehmet Akif Ersoyun kaleme aldığı İstiklal Marşında, Türk Milletinin özünü, yüceliğini, duygularını, milli ve manevi değerlerini en mükemmel şekilde ortaya koyduğunu bildirdi.
     Aslan, Her kıtasında iman tazeleten, her mısrasında ecdada rahmet okutan, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir. Yüce Allahtan bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyor, İstiklal Marşımızın TBMMde kabulünün 92. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz dedi.
    
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER