İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü


TUNCELİ (A.A) - İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla Tuncelide program düzenlendi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programa, Vali Hakan Yusuf Güner, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Milli Marşımız, milletimizin yüksek karakterinin temsil edildiği ve bu nedenle de İstiklal Marşı olarak anılma yüksekliğine erişmiş istisnai bir metindir dedi.
     Mehmet Akif Ersoyun, İstiklal Marşını Benim milletime en Kıymetli Hediyem diye nitelediğini belirten Polattaş, şunları kaydetti:
     İstiklal Marşının dünyada başka bir örneği yoktur. Şunu iyi biliyoruz ki, tarih bilincini taşımayan, kültür değerlerinin ve kültür birikimlerinin farkında olmayan toplumların, ulus birliği içinde yaşama imkanları son derece sınırlıdır ve tarih, bunun acı örnekleri ile doludur.
     Mehmet Akifin yazdığı şiirlerin okunması ile devam edilen program, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Güner tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER