İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Şarkışla, Hafik ve Suşehri ilçelerinde anma programları düzenlendi


SİVAS (A.A) - İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla Şarkışla, Hafik ve Suşehri ilçelerinde anma programları düzenlendi.
     Şarkışlada Aşık Veysel Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Kaymakam Davut Gül, Belediye Başkanı Kasım Gültekin, Cumhuriyet Başsavcısı Vahit Özcan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğretmen Murat Kartal, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Program, öğrencilerin okuduğu şiirler ve İstiklal Marşı oratoryosuyla sona erdi.
     Hafik ilçesinde Hükümet binasındaki salonda düzenlenen anma programına, Kaymakam Cemal Demiryürek, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Eray Çakır, daire amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
     Hafik İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Toprak, burada yaptığı konuşmada, İstiklal Marşının ülkenin bağımsızlığının göstergesi olduğunu söyledi.
     İlçede hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.
     Suşehri Atatürk Ortaokulundaki program ise Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Hüseyin Aydın, Suşehri Belediye Başkan Vekili Nuh Genç, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, İlçe Müftüsü Bekir Civriz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Atatürk Ortaokulu Müdür Vekili Naci Yıldırım, İstiklal Marşını yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dolu bir şairin yazdığını söyledi.
     Program, şiir dinletisi ve Mehmet Akif Ersoyun hayatı anlatan sunumla sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER