İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Boluda Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı ve Gerçekler konulu konferans düzenlendi


BOLU (A.A) - Türk Ocakları Bolu Şubesi tarafından İstiklal Marşının kabul edilişinin 92. yıl dönümü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı ve Gerçekler konulu bir konferans düzenlendi.
     Konferansta konuşan İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Zeki Gürel, yeni kurulan bir devlet için milli marş bulmak amacıyla bir yarışma düzenlendiğini ifade ederek, yarışmaya, Mehmet Akif Ersoyun yanı sıra 724 şairin katıldığını anlattı.
     Mustafa Kemal Atatürkün başkanlığında toplanan ve milli marş olacak şiirin okunduğu toplantıda bütün milletvekillerinin İstiklal Marşını ayakta alkışladığını belirten Gürel, Ersoyun, mahcubiyetinden ve tevazusundan dolayı oturuma katılmadığını söyledi.
     Gürel, Mehmet Akif Ersoyun Milli Marşı yazan şaire vaat edilen 500 Türk Lirasını almayarak Darül Mesai isimli bir vakfa bağışladığını söyledi.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER