İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü


IĞDIR (A.A) - Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Gününün 92. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yılmaz, mesajında, İstiklal Marşının milletin kahramanlık destanı olduğunu belirtti. Dünyada milli marşların güftelerinin, bir şairin mahsulü olmakla beraber, onu benimseyecek, yıllarca, yüzyıllarca dilinden düşürmeyecek olan milletin de karakterini aksettirmek gibi bir özelliği beraberinde taşıdığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
     İstiklal, Türk milletinin en eski tarihinden bugüne kadar hür bir millet olarak varlığını sürdüğünü ifade eden en temel kavramdır. Öyle bir şiir yazacaksınız ki bugünü anlatırken dünü vurgulayacak, dünü anlatırken de geleceğe yönelik kalıcı ve şaşmaz ifadeler ortaya koyacaktır. Bunu başaran yegane insan, kalemini, sanatını, ilhamını Türk milletinin emrine vermiş milli bir şair, geniş bir kültür hazinesine sahip büyük bir fikir adamı Mehmet Akif Ersoydan başkası olamazdı. 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen ve bu vesile ile ebediyen söylenecek olan İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yıl dönümünü kutluyor ve bayrağımızın sonsuza dek dalgalanmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Memet Karaduman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER