İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü -Erzurum Valisi Öztürk: Akif sadece bir şair değil, aynı zamanda çok önemli bir karakter abidesidir. Asla sözünden dönmeyen, asla vefasızlık yapmayan bir insandır (Fo


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Öztürk: Akif sadece bir şair değil, aynı zamanda çok önemli bir karakter abidesidir. Asla sözünden dönmeyen, asla vefasızlık yapmayan bir insandır dedi.
     Öztürk, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla Erzurum Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Konferans Salonunda düzenlenen programda, İstiklal Marşının bu ülkenin bir çeşit anayasası olduğunu belirtti.
     İstiklal Marşının, İstiklal Savaşının ruhunu anlattığını ifade eden Öztürk, Akif bu ülkenin millet ve milliyeti de nasıl anlaması gerektiğini bize anlatıyor. Millet ve milliyet kavramları bu ülkede nasıl anlaşılması lazım, bunun sınırlarını niye böyle çizmemiz lazım, böyle çizmezsek ne olur- Bu ülkede insanlar hangi şartlarda birbirleriyle uyum içinde yaşarlar bu çok önemli dedi.
     Mehmet Akif Ersoyun örnek bir kişilik olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
     Akif sadece bir şair değil, aynı zamanda çok önemli bir karakter abidesidir. Asla sözünden dönmeyen, asla vefasızlık yapmayan bir insandır. Çok ileri görüşlü, sanatsever, memleketsever bir insandır. Çok realist bir insandır. Akif, bugünkü gençlerimize örnek bir insandır. Asla dünya malında ve makamlarında gözü olmayan bir insandır. Kesinlikle fedakar bir insan. Yokluk zamanlarında İstiklal Marşının kabulünden sonra kendisine verilen para ödülünü de Türk ordusuna armağan etmiştir. Akif hiç Çanakkaleyi görmeden Çanakkale Şehitlerine isimli bir destan yazabilmiş bir insandır.
     Öztürk, 12 Martın aynı zamanda Erzurumun düşman işgalinden kurtuluşunun da yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bunun güzel bir tesadüf olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoyun hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.
     Programda, Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoyun şiirleri okundu ve İstiklal Marşının kabulünü anlatan tiyatro oyunu sahnelendi.
     Program sonunda, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER