İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü -Osmaniyede İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.
     Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy söz konusu olduğunda, herkesin kuracak anlamlı cümleleri olduğunu ifade etti.
     İstiklal Marşını anlayabilmek için, Mehmet Akifi iyi bilmek gerektiğini belirten Kılıç, Ülkemizin her yerinde, her zaman ve her fırsatta bağımsız bir ülkenin onurlu bireyleri olarak coşkuyla okuduğumuz, bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşımız, kazandığı ve kazanacağı zaferler için Kahraman Ordumuza ithaf edilmiştir. Bu nedenle, İstiklal Marşımız, yüce milletimizin istiklalini kurtarmak zorunda kalışının destansı ifadesidir şeklinde konuştu.
     Törenin devamında Derviş Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri Kurtuluş Destanı ve Mehmet Akif isimli oratoryoyu sahnelediler.
     Oratoryonun ardından Vali Celalettin Cerrah, Derviş Paşa Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine hazırladıkları program için teşekkür etti.
     Törene, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER