İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu anma günü


AĞRI (A.A) - Ağrıda İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.
     Halk Eğitim Merkezindeki programa Vali Yardımcısı Ercan Ateş, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Biber, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, İl Müftüsü İzani Turan, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
     Vali Yardımcısı Ercan Ateş, İstiklal Marşının, milletin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden nasıl mücadele ettiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
     Anma programı kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.
    
     -ELEŞKİRT-
    
     İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla Eleşkirt Anadolu Lisesi Yüzüncü Yıl Kültür Salonunda tören düzenlendi.
     Törene, Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi, Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çelik, Tabur Komutanı Ercan Ulutürk, İlçe Emniyet Amiri Fuat Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu, AK Parti İlçe Başkanı Aytekin Arslan, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
     Öğrencilerin hazırladığı, Mehmet Akif Ersoyun hayatı ve İstiklal Marşının kabulünü konu alan Kurtuluşa Giden Yol adlı oyunun sahnelendiği törende, Mehmet Akif Ersoyun şiirleri okundu. Tören, İstiklal Marşı Oratoryosu ile son buldu.
    
     Muhabir: Metin Göktekin - Cemal Çavdar / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER