İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı -Sakarya Valisi Büyük: İŞKUR programlarıyla 2012 yılında verilen destekler ile en çok meslek edindirme projesi yapılan il haline geldik


SAKARYA (A.A) - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2013 yılı 1. Olağan Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi.
     Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün 2012 yılı faaliyetleri değerlendirildi.
     Toplantıda ayrıca Sakaryada düzenlenecek iş gücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitim programları ve istihdamın korunmasına yönelik çalışanların sertifika programları görüşüldü.
     Sakarya Valisi Mustafa Büyük, toplantıda yaptığı konuşmada Sakaryadaki birçok işletmenin tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfında yer aldığını kaydetti.
     Büyük, kanunen bu sınıfta yer alan iş yerlerinde çalışabilmek için sertifika zorunluluğunun bulunduğunu belirterek, İŞKUR programlarıyla işsizler işverenler tarafından talep edilen mesleklerde yetiştiriliyor ve 2012 yılında verilen bu destekle en çok meslek edindirme projesi yapılan il haline geldik ifadelerini kullandı.
    
     -İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya-
    
     İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, işsizlikle mücadelede dezavantajlı grupların istihdamlarına yönelik kurum hizmetlerinden yararlanmada öncelik tanındığını söyledi.
     Kaya, Sakaryada 2012 yılında uygulanan geçici istihdam ve eğitim modeli olan Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) ile meslek edinme kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik programları için yaklaşık 7 milyon 230 bin lira harcandığını ifade etti.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER