İstanbul Bağımsız Milletvekili Tüzel:

İstanbul Bağımsız Milletvekili Tüzel: Hükümet, üretimi durdurduğu fabrikaları cezaevlerine dönüştürüyor


DİYARBAKIR (A.A) - İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Hükümetin üretimi durdurduğu fabrikaları cezaevlerine dönüştürdüğünü ileri sürdü.
     Halkların Demokratik Kongresi Genel Meclisi üyeleri Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde basın açıklaması yaptı. Meclis adına açıklamayı okuyan Tüzel, Diyarbakırın işsizliğin ve sefaletin en yoğun yaşandığı illerden biri olduğunu savunarak, insanların doldurulması için arka arkaya cezaevleri yapıldığını iddia etti.
     Hükümet, üretimi durdurduğu fabrikaları cezaevlerine dönüştürüyor diyen Tüzel, daha önce TEKELin yeri olan binanın cezaevine dönüştürüldüğünü, buranın Diyarbakırdaki sekizinci cezaevi olarak açıldığını belirtti.
     Tüzel, şöyle konuştu:
     Halkların Demokratik Kongresi olarak Başbakana sesleniyoruz; daha çok cezaevi yaparak ne Kürt halkını ne de Türkiye halklarını susturabilirsiniz. Cezaevlerini kapatmaktan, fabrikaları hapishanelere çevirmekten vazgeçiniz. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halkı barış, eşit haklara dayalı demokratik çözüm, iş ve ekmek istiyor. Bunun için adım atılmalıdır. Kürt sorunu baskı, şiddet, tutuklama ve hapis cezalarıyla çözülemez.
     Basın açıklamasına, BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürtçü, Sabahat Tuncel ve sanatçı Ferhat Tunç ile bir grup katıldı. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Şaban Yılmaz
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İstanbul Bağımsız Milletvekili Tüzel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER