İstanbul Adliyesindeki pankart arbedesi

İstanbul Adliyesindeki pankart arbedesi -Bursa Barosu Başkanı Demiröz: -Meslektaşlarımıza yapılan saldırıları tümüyle kınıyoruz


BURSA (A.A) - Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, İstanbul Adliyesinde yaşanan pankart arbedesiyle ilgili, Savunmayı savunmaya ısrarla ve inatla devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza yapılan saldırıları tümüyle kınıyoruz dedi.
     Demiröz ve baroya üye bir grup avukat, Bursa Barosunda düzenledikleri basın toplantısında, terör örgütü DHKP-C soruşturması kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 9 avukatın tutuklanmasını protesto eden bir grup avukat ile güvenlik görevlileri arasında yaşanan olaylara tepki gösterdi.
     Dün tutuklamaları protesto amaçlı oturma eylemi düzenleyen meslektaşlarına yönelik şiddetli bir saldırı söz konusu olduğunu öne süren Demiröz, birden çok avukatın ağır yaralı durumda olduğunu ifade etti. Demiröz, avukatların adliyede protesto amaçlı oturma eylemi yaptıklarını hatırlatarak, Buna karşı polisin verdiği cevap gazlı, sopalı ve onları neredeyse ölüm derecesine getirecek kadar şiddetli bir saldırı ile son buluyor. Daha vahim, daha trajikomik olan cumhuriyet savcısının cübbe giymiş avukat olduğu sanılan kişiler diye meslektaşlarımızı tarif etmesi. Mesleğimiz, bu kadar planlı, hesaplı bir saldırı ile karşı karşıyadır dedi.
     Bu durumun giderek avukatlık mesleğine yönelik saldırıya dönüştüğünü iddia eden Demiröz, şunları kaydetti:
     Savunma hakkı yok edilmiş bir ülkede adalet diye bir şey olmaz. Eğer adalet söz konusu değilse bu ülkenin geleceği yoktur. Ama hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bütün bu saldırılar bizi asla yıldırmaz. Savunmayı savunmaya ısrarla ve inatla devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza yapılan saldırıları tümüyle kınıyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bundan sonra her zaman meslektaşlarımızın yanında olacağız.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İstanbul Adliyesindeki pankart arbedesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER