İsrailin Gazze saldırısı

İsrailin Gazze saldırısı -Şanlıurfada cuma namazı sonrası Balıklıgölde toplanan bir grup, İsrailin Gazze saldırısında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada cuma namazı sonrası Balıklıgölde toplanan bir grup, İsrailin Gazze saldırısında ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
     İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfının (İHH) çağrısı üzerine namaz sonrası Balıklıgöl Yerleşkesinde bir araya gelen grup, Filistin Bayrakları taşıyarak, İsrail ve Amerika aleyhine bir süre slogan attı.
     Grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Emin Güneş, işgalci İsrailin, Filistin halkına ve Müslümanlara yönelik acımasız katliamlar yaptığını söyledi.
     Filistinde çok sayıda lider ve vatandaşın şehit edildiğini ifade eden Güneş, şunları kaydetti:
     Terörist İsrailin yaptığı saldırıyı bir sivil toplum örgütü olarak kınıyoruz. Ancak İslam ülkelerinde erki elinde bulunduran yöneticilerin ve hükümetlerin kınama düzeyinde kalan tepkilerini de yetersiz buluyoruz. Yapılan yanlışlar, Gazzede yanan ateş diğer Müslüman ülkelerde de daha şiddetli şekilde yandığında hissedilecektir. Bu anlamda herkesin üzerine düşeni yapmasını istiyoruz diye konuştu.
     Grup üyelerinin sık sık tekbir getirdiği açıklamanın ardından İsrailin saldırılarında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gösterinin ardından İHH tarafından Gazzeliler için yardım toplandı.
    
     Muhabir: Yasin Dikme / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber İsrailin Gazze saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER