Ispartada öğrencilere ücretsiz hazırlık kursu

Ispartada öğrencilere ücretsiz hazırlık kursu


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği tarafından SBS, YGS VE LYSye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs verilecek.
     Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, en büyük yatırımın eğitime yapılmasını gerektiğini belirterek, Ispartada öğrencilere ücretsiz eğitime katkıda bulunacaklarını söyledi.
     Maddi durumu iyi olmayan ve SBS, YGS ve LYSye hazırlanan öğrencilere belediyenin tüm imkanlarını açacaklarını vurgulayan Günaydın, Isparta Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği tarafından yapılan protokolle SBS, YGS ve LYSye hazırlanan öğrencilere yönelik eğitim kurslarımız ücretsiz olarak bu yıl da devam edecek. Maddi durumu iyi olmayan, çocuklarını okutmakta zorlanan ailelerimize bir nebzede olsa katkıda bulunmak için böyle bir çalışma içine girdik. Özellikle üniversiteye hazırlık döneminde ailelerimiz büyük maddi külfet içine giriyor. Tüm öğrencilerimizi kurslarımıza bekliyoruz dedi.
     Kurslara katılmak isteyen öğrencilerin Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği ile Isparta Belediyesine müracaat edebileceklerini kaydeden Günaydın, Başvuran öğrenci sayısında sınırlamamız yok. Onlara en iyi geleceği sağlayabilmek de bizlerin görevi. Bu sebeple maddi durumu iyi olmayıp çocuklarını üniversiteye hazırlamakta güçlük çeken tüm ailelerimizi bekliyoruz. Geleceğe yapılacak en büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır diye konuştu.
     Sınavlarda başarı gösteren öğrencilerin üniversiteyi okurken de maddi desteklerinin devam edeceğini ifade eden Günaydın şunları söyledi:
     Başarıya ulaşan ve üniversiteye giren öğrencilerimizi belediye olarak okurken de yalnız bırakmayacağız. Öğrencilerimize eğitimlerini devam ettirebilmeleri için para yardımında bulunacağız. Yani çocuklarımız okuyup ellerine ekmeklerini ve mesleklerini alıncaya kadar bu işin takipçisi olacağız. Gerekirse bunun için komisyon da kurarak çocuklarımızı eğitim süreçleri boyunca izleyecek ve takip edeceğiz.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada öğrencilere ücretsiz hazırlık kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER